Antena 3 CNN Timp liber Muzică Doliu în lumea muzicii populare. Dorina Grad s-a stins din viață la 62 de ani: "De astăzi va cânta în ceruri!"

Doliu în lumea muzicii populare. Dorina Grad s-a stins din viață la 62 de ani: "De astăzi va cânta în ceruri!"

Cântăreața de muzică populară românească, Dorina Grad a murit la vârsta de 62 de ani.

Doliu în lumea muzicii populare. Dorina Grad s-a stins din viață la 62 de ani: "De astăzi va cânta în ceruri!"
Sursa foto: Facebook | Dorina Grad
de Ioana Mircea    |    07 Mar 2024   •   21:22

Dorina Grad, interpreta cântecului transilvan cu glas îndrăgit de publicul larg, dar și de specialiștii din domeniu, a plecat s-a stins astăzi din viață la doar 62 de ani.

Dorina Grad s-a născut în orașul Beclean din județul Bistrița-Năsăud, dar, mutându-se cu familia la Dej a crescut și copilărit acolo. De mică a îndrăgit cântecul și a început să cânte la Ansamblul “Someșana” al Casei Municipale de Cultură din Dej, ca solistă și dansatoare.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu Dorina Grad

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

A participat la numeroase festivaluri și concursuri de folclor la Caracal, Slatina, Amara, Sibiu, Reghin, la Festivalul “Maria Tanase”, de la Craiova, unde a obținut premiul II și titlul de laureat.

Primele înregistrări le-a făcut la Radio Târgu Mureș, iar mai apoi și Radio București. Din 1990 a fost solistă profesionistă a Ansamblului “Mureșul” din Târgu Mureș, iar de-a lungul timpului a efectuat numeroase turnee în diferite locuri din țară, dar și din străinătate: Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia, Franța, etc. A înregistrat numeroase cântece în Studiourile Radio și la diferite Case de producție muzicală, potrivit dej24.ro.

"Din păcate cea mai curată și frumoasă voce a Mureșenilor. De astăzi va cânta în ceruri! Drum lin spre îngeri și lumină veșnică Dorina", a transmis pe Facebook Ionela Morutan, cântăreață de muzică populară.

 

×
Subiecte în articol: cântăreață de muzică populară
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close