Antena 3 CNN Timp liber Muzică Kanye West, blocat pe Twitter și Instagram din cauza unor mesaje antisemite. Ce postări a făcut artistul

Kanye West, blocat pe Twitter și Instagram din cauza unor mesaje antisemite. Ce postări a făcut artistul

Kanye West nu mai poate utiliza conturile sale de Twitter și Instagram după ce a postat mesaje antisemite.

Kanye West, blocat pe Twitter și Instagram din cauza unor mesaje antisemite. Ce postări a făcut artistul
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Dylan Travis
de Mia Lungu    |    10 Oct 2022   •   17:21

Vedeta și-a suspendat contul de Instagram în weekend după ce l-a acuzat pe rapperul Diddy că este controlat de evrei. Mesajul se referea la o teorie a conspirației antisemite de lungă durată, potrivit BBC.

West a răspuns la suspendarea sa cu un nou mesaj pe Twitter ceea ce i-a adus o a doua excludere. Ambele platforme au eliminat postările lui West și au declarat că vedeta a încălcat politicile privind discursul instigator la ură.

Incidentul vine după ce West a atras critici pentru că a purtat un tricou cu mesajul "White lives matter" în timpul săptămânii modei de la Paris. Liga Anti-Defăimare a calificat propoziția drept "discurs al urii" și a atribuit-o supremației albilor, care au început să o folosească în 2015 ca răspuns la mișcarea Black Lives Matter.

Atitudinea lui West a atras critici din partea colegilor săi. Printre aceștia s-a numărat și Diddy, care a postat un videoclip pe Instagram.

"Toate viețile contează, dar acel Black Lives Matter, nu vă jucați cu el. Nu purtați tricoul. Nu cumpărați tricoul. Nu vă jucați cu tricoul. Nu este o glumă", a spus el.

West a postat apoi pe Instagram ceea ce părea a fi un schimb de mesaje cu Diddy, în care îi spunea rapperului: "Nu mi-a plăcut convorbirea noastră. Vând aceste tricouri. Nimeni nu se poate interpune între mine și banii mei".

Când Diddy i-a cerut din nou să se oprească, West a răspuns: "Nu, nu, nu, nu, nu, nu, nu: Te voi folosi ca exemplu pentru a le arăta evreilor care ți-au spus să mă suni pentru că nimeni nu mă poate amenința sau influența".

Postarea părea să facă referire la teoria antisemită conform căreia o organizație secretă de evrei conspiră pentru a controla mass-media, guvernul și băncile din lume.

×
Subiecte în articol: Kanye West Twitter Instagram
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close