Antena 3 CNN Timp liber Muzică Consumatori și traficanți de droguri, depistați la UNTOLD de polițiști și jandarmi

Consumatori și traficanți de droguri, depistați la UNTOLD de polițiști și jandarmi

În prima zi a festivalului UNTOLD 2021, polițiștii și jandarmii din Cluj au depistat 14 infracțiuni de consum și trafic de droguri.

Consumatori și traficanți de droguri, depistați la UNTOLD de polițiști și jandarmi
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Sep 2021   •   20:52

”S-a încheiat prima zi a festivalului, fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Participanţii au retrăit bucuria spectacolului şi au dansat pe ritmurile muzicii. Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acţionat cu ocazia desfăşurării festivalului UNTOLD 2021 au constatat un număr de 8 infracţiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi 4 sancţiuni contravenţionale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii din Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat în total 38 de sancţiuni contravenţionale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi ale celor privind circulaţia pe drumurile publice”, potrivit unui comunicat transmis de Gruparea de Jandarmi Mobilă din Cluj-Napoca.

Alte 6 cazuri de încălcări ale legii privind traficul şi consumul de droguri au mai fost depistate la festivalul UNTOLD.

”Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au constatat 6 infracţiuni statuate de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi de Legea 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Au fost aplicate 27 de amenzi şi 18 avertismente privind încălcări constatate pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi a regulilor referitoare la fumat în locurile publice”, se mai precizează în comunicatul transmis de Gruparea de Jandarmi Mobilă din Cluj-Napoca, potrivit Digi24.

×
Subiecte în articol: droguri Untold UNTOLD 2021
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close