Antena 3 CNN Timp liber Totul despre cum să înmulţeşti corect plantele. Plante care fac rădăcini uşor în apă

Totul despre cum să înmulţeşti corect plantele. Plante care fac rădăcini uşor în apă

Numeroase specii de plante pot fi înmulțite cu ușurință prin lăstari puși în apă. Satisfacția creșterii unei flori este cu atât mai mare cu cât reușiți să o obțineți dintr-un pui. Metoda se numește butășire și pentru succesul ei este necesar să respectați câțiva pași.

Totul despre cum să înmulţeşti corect plantele. Plante care fac rădăcini uşor în apă
de Iulia Gorgorin    |    25 Oct 2020   •   07:44

Oana Matei, inginer horticultor a prezentat cum se pot înmulţi cele mai uzuale dintre plantele pe care le găsim în florării.

Clorofitum. Este cunoscutul voal al miresei. Aceasta este deja o mini-plăntuţă care se prinde de planta-mamă prin această tijă. Aici există un fel de buton şi din acesta vor apărea micile rădăcini. Nu după foarte mult timp, după două săptămâni deja vom începe să avem rădăcini şi baza plantei va sta în apă. 

Planta telegraf, sau tradescantia. Trebuie să îndepărtăm toate florile uscate. Nu lăsăm pe plantă nici flori uscate, nici flori care sunt viabile. Trebuie să îndepărtăm şi frunzele de la bază. Tăiem sub un nod şi punem la înmulţit în eprubetă. 

Epipremnum. Este o liană şi ajunge la câţiva metri lungime. OI vedeţi agăţată şi poată să facă nişte perdele foarte frumoase. 

Monstera Adansonii, sau monkey leaf. Tot repede înrădăcinează şi coleus, sau urzicuţele. Ele sunt tratate în România ca plante anuale. Nu rezistă iarna afară. Putem dacă vrem să le păstrăm de la un an la altul, să mutăm ghivecele în casă'', a spus Oana Matei.

Mai multe informaţii, în materialul video de mai sus.
 

×
Subiecte în articol: flori plante rădăcini Numai de bine
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close