Antena 3 CNN Timp liber Turism Cea mai scumpă vacanță de Crăciun în România. 55.000 de euro pentru patru nopți în Transilvania

Cea mai scumpă vacanță de Crăciun în România. 55.000 de euro pentru patru nopți în Transilvania

Cea mai scumpă vacanță de Crăciun în România ajunge la 55.000 de euro pe patru nopți la un conac din Transilvania.

Cea mai scumpă vacanță de Crăciun în România. 55.000 de euro pentru patru nopți în Transilvania
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    15 Dec 2022   •   17:52

"Cei mai mulți dintre românii care nu vor să stea acasă de Crăciun vor petrece sărbătorile în stațiunile turistice din țară, peste 60% dintre ei preferând destinații precum Poiana Brașov sau Predeal, Maramureș (în top e Săpânța) ori stațiuni din Moldova, cu cazare în principal în vile private.", arată autorii analizei Nordis Travel.

Conform acestora, costurile pornesc de la 500 de euro și pot ajunge până la 1.500 euro de persoană pentru un sejur de patru nopți. Cel mai mult s-a plătit, pentru o vacanță la un conac din Transilvania, 55.000 de euro pentru patru nopți (20 de persoane).

Reprezentanții Nordis Travel, care au făcut o analiză a vacanțelor pregătite pentru Crăciun și Revelion, spun că anul acesta turiștii români preferă rezervările last-minute (cu 30% mai multe decât anul trecut) și vacanțe mai scurte, pentru a se încadra în buget, fără a face însă rabat de la confort și calitate.

Cei mai mulți români petrec sărbătorile de iarnă în ţară

O vacanță de Crăciun în România, preferată de 60% din turiștii români, care costă începând cu 500 de euro de persoană, include 4 nopți de cazare cu mic dejun și cină, plus cina festivă de Crăciun, pomana porcului, primirea colindătorilor în Ajun și alte obiceiuri.

În funcție de hotel, pensiune sau zonă, prețul poate ajunge le 1.500 de euro/persoană, la un hotel de 5*, cu facilități premium precum piscină încălzită, jacuzzi sau Moș Crăciun cu daruri etc.

Pe locul al doilea în topul destinațiilor preferate de clienții agenției Nordis Travel se află Laponia, aleasă de 15% dintre aceștia. Un sejur de 4 nopți în Țara lui Moș Crăciun, pentru doi adulți și un copil, costă în jur de 7.000 de euro.

Pachetul include biletele de avion, cazare cu mic dejun inclus, plimbări cu sania trasă de husky, cina festivă și vizita Moșului (care sosește cu sania trasă de reni și oferă cadouri copiilor). Adulții pot merge la schi chiar în Stațiunea oficială a lui Moș Crăciun, Levi, care are de altfel cele mai mari pârtii din Finlanda.

Pe locul al treilea în ordinea preferințelor sunt destinațiile exotice; 25% dintre turiștii români au ales destinații precum Dubai, Maldive sau Thailanda

"Este un lucru bun că în contextul economic în care ne aflăm, românii călătoresc și găsesc bugete pentru a petrece timp frumos alături de familie și de prieteni de Crăciun și Revelion. Călătoriile au un efect terapeutic. Cu siguranță că, la capătul unui an greu, merită din plin câteva zile de relaxare într-un loc cu totul special", a spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: vacanţă Crăciun Transilvania
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close