Antena 3 CNN Timp liber Turism Singurul resort de 5 stele din Delta Dunării, la Crişan | Paradisul dintre ape

Singurul resort de 5 stele din Delta Dunării, la Crişan | Paradisul dintre ape

Există în Delta Dunării locuri de o frumusețe ireală, cu o diversitate a florei și a faunei de neegalat în Europa și în restul lumii. Zeci de mii de turiști, români și străini, ajung an de an în paradisul dintre ape pentru a vedea sau revedea tezaurul biodiversității. Dar Delta și oamenii ei, oferă mult mai mult decât atât. Va invităm, pentru câteva momente, într-un loc magic aflat chiar în inima sălbăticiei, un loc unic, plin de vibrație și culoare.

de Maria Linda    |    25 Aug 2023   •   09:12

Departe de zgomotul orașelor aglomerate, înconjurat de ape și vegetație, se află un sat ca niciun altul. Este Crișanul, cu tot ce are mai bun și mai frumos de oferit. Micuța așezare, aflată chiar în inima Deltei, pare locul perfect pentru cei care vor să cunoască și să înțeleagă cu adevărat Delta și spectacolul pe care aceasta îl oferă. După 4 ore de drum, am ajuns la Murighiol, unde ne aștepta ambarcațiunea resortului impunător, ridicat la intersecția dintre Dunărea Veche și Dunărea Nouă.

Aici ne-am cazat pentru următoarele zile, pentru a avea cel mai facil acces spre câteva dintre minunile Deltei: Pădurea Letea, Pădurea Caraorman, dar și spre vechiul oraș port a lui Jean Bart - Sulina. Înainte de-a porni spre prima aventură în sălbaticia Deltei, gazdele noastre ne-au invitat în bucătăria tradițională, unde peștele este rege.

Meniurile pregătite de Chef Andrei și echipa lui au ajuns să prepare peștele în mii de feluri, fix ca oamenii Deltei. De fapt, nici nu-i de mirare, întreaga echipă gătește după caietele cu rețete al localnicilor. Îl lăsăm pe Chef Andrei să pună la punct ultimele preparate și ne îndreptăm spre misterioasele canale care duc spre inima Deltei. Ghid ne este domnul Vasile. Ne spune că numărul turiștilor străini a fost, anul acesta, mai mare ca niciodată.

Suntem deja pe lacul Bogdaposte, renumit pentru pescuitul la știucă, biban, crap, caras și platică. Este, însă, si una dintre zonele populate de un număr impresionant de păsări.

Fără doar și poate, Delta Dunării este un spectacol al naturii ce se întinde pe aproape 5.800 de kilometri pătrați, formând o rețea complexă de brațe, canale, lacuri și mlaștini. Un aspect remarcabil îl reprezintă biodiversitatea sa excepțională. Aproximativ 300 de specii de păsări trăiesc aici, multe dintre ele rare sau pe cale de dispariţie. După două ore petrecute pe apă, ne-am întors la resort. Se anunță un regal culinar și muzical. Este seara italiană.

Peste 20 de bucătari, mulți dintre ei veniți din străinătate își arată măiestria în arta gătitului. Atmosfera este întreținută și de muzica aleasă cu grijă de organizatori.

E o seara de vară cu muzică bună, mâncare aleasă și atmosferă de sărbătoare, în inima Deltei, departe de forfota lumii, într-un loc de poveste care își așteaptă, an de an, iubitorii de natură și aventură în ținuturile desprinse parcă dintr-o altă lume.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close