Antena 3 CNN Timp liber Turism Locul în care nu trebuie să bei apă de la robinet sau să faci gesturi de afecțiune în public. Destinația este populară printre români

Locul în care nu trebuie să bei apă de la robinet sau să faci gesturi de afecțiune în public. Destinația este populară printre români

Una dintre cele mai luxoase destinații de vacanță, preferată şi de români, are reguli pe măsură. Printre acestea, se numără interdicţia de a bea apă de la robinet şi de a fi face gesturi tandre în public.

Locul în care nu trebuie să bei apă de la robinet sau să faci gesturi de afecțiune în public. Destinația este populară printre români
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2024   •   04:00

Turiștii sunt impresionați de peisajele spectaculoase din acest loc, însă regulile sunt pe măsură. În timp ce în România este comun să bei apă de la robinet, acolo nu este absolut deloc recomandat.

Nu ai voie să bei apă de la robinet în această țară

Maldive este din ce în ce mai căutată printre români, însă cultura acestei insule este diferită față de a noastră. Este recomandat să știi ce este de neacceptat să faci ca turist și care sunt regulile pentru o conduită bună. Pentru început, nu ai voie să consumi apă de la robinet, scrie fanatik.ro.

În Maldive, apa trece printr-un proces puternic pentru a scăpa de bacterii și germeni. Iar după finalizarea acestei metode. apa devine săraca în nutrienți. Astfel, în magazinele locale, apa minerală îmbuteliată este o opțiune recomandată de ei.

Maldive este o regiune oarecum conservatoare. Așadar, o altă regulă importantă o reprezintă gesturile tandre în public, mai precizează sursa citată. Localnicii nu agreează manifestările de genul acesta și pot ridica o sprânceană în caz contrar. Chiar și un sărut pe obraz este un gest lipsit de respect și o încălcare a legii.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu Insula Maldive.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O altă regulă strictă se referă la restricțiile vamale. Importul și exportul anumitor produse este interzis. Este important să vă familiarizați cu regulile vamale și să respectați cerințele impuse de această regiune pentru a evita problemele la intrarea sau ieșirea din țară.

Conservarea mediului este unul dintre avantajele acestui loc de vis. Turiștii sunt încurajați să mențină plajele și apa oceanului curate. Este interzis să arunci gunoiul pe plajă sau în apa oceanului.

Nu fotografiați localnicii fără permisiunea lor

Înainte de a fotografia sau filma persoanele locale din Maldive, este politicos să le cereți permisiunea. Unele comunități sunt sensibile la acest aspect, iar încălcarea intimității lor poate cauza multe probleme.

Cei din Maldive sunt musulmani, iar practicarea altor religii în spațiul public este interzisă. Totuși, resorturile turistice pun la dispoziție spații special amenajate pentru exercitarea altor religii.

Îmbrăcămintea reprezintă un subiect foarte important pentru insulă. Nu purtați haine provocatoare în afara resorturilor. Este recomandat vizitatorilor să poarte haine care acoperă cât se poate de mult pielea.

×
Subiecte în articol: Maldive gesturi apa robinet
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close