Antena 3 CNN Timp liber Turism Oraşele plutitoare, magnet pentru turiştii români

Oraşele plutitoare, magnet pentru turiştii români

Oraşele plutitoare, magnet pentru turiştii români
21 Mai 2018   •   09:16

Oraşele plutitoare atrag din ce în ce mai mulţi români. Vasele de croazieră sunt noua atracţie în materie de vacanţe şi asta se vede în ofertele agenţiilor de turism. Cu patru sute de euro, românii petrec o vacanță de trei zile în trei țări diferite și beneficiază de condiții similare hotelurilor de cinci stele. România este una dintre cele mai vorbite limbi pe vasele de crozieră, atât în rândul turiştilor, cât şi al angajaţilor.

O țară nouă în fiecare zi. Este visul oricărui turist. Clasicele vacantțe cu mșsina pe șoselele Europei pierd teren și sunt înlocuite de croaziere. Poesia este unul dintre vasele care primesc anual mii de români.
 
Noile oferte spulberă multe mituri. Cabinele au suprafețe tot mai mari la prețuri tot mai mici, iar vasele de croazieră oferă din ce iîn ce mai multe posibilități de distracție pentru cei care vin în vacanță cu cei mici.
 
O aventură de trei zile pe un astfel de vas costă puțin peste 400 de euro, preț care include toate serviciile de la bord și biletul de avion. Spre exemplu, în trei zile, poți vedea Veneția - Italia, Zadar - Croația și Komper - Slovenia. Sunt însă croaziere de șapte până la 14 zile, ceea ce înseamnă tot atâtea orașe noi văzute într-o singură vacanță. Costurile diferă în funcție de destinații, însă românii nu se lasă intimidați nici de prețurile cu cinci cifre. Cele mai dorite croaziere sunt în Marea Mediteranaă, Țările Nordice și Baltice, însă există o cerere ridicată și pentru croaziere în Insulele Canare și Maroc.

 

×
Subiecte în articol: turism vacanţă
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close