Antena 3 CNN Timp liber Turism Reportaj din Antalya, "litoralul românesc al Mediteranei"

Reportaj din Antalya, "litoralul românesc al Mediteranei"

Mulţi români au dat tradiţionalul grătar de 1 Mai pe distracţia din Turcia. Polul distracţiei rămâne staţiunea Antalya, pe care consultanții în turism o numesc litoralul românesc al Mării Mediteranene.

Reportaj din Antalya, "litoralul românesc al Mediteranei"
Sursa foto: sulox32/Pixabay
de Georgiana Adam    |    03 Mai 2022   •   17:03

Lux pe bani puțini. Așa descriu consultanții în turism condițiile de cazare din stațiunea Antalya.

"Antalya e un fel de litoralul românesc al Mării Mediterane. De ce? Pentru că în Turcia sunt celebrele hoteluri all inclusive care de fapt sunt un fel de turism de lux de masă. Da, adică turism de 5 stele totuşi le preţuri rezonabile. Este un paradis pentru copii, pentru că sunt foarte multe hoteluri, cam jumătate care au tobogane şi alte mini aqua parcuri. Mâncarea e foarte gustoasă. Românii iubesc mâncarea turcească", a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Cum au petrecut românii în minivacanţa de 1 Mai în Antalya

Mulți români au dat tradiționalii mititei pe mâncarea turcească.

"Deja am mâncat două feluri diferite şi am hotărât că cea cu cartofi şi condimente este preferata noastră", spune un turist.

Charterele spre Antalya pleacă din toate aeroporturile de la noi, cu excepția celui din Constanța

"Am ales Antalya, pentru că de obicei plecăm cumva ceva mai departe de Europa, alegem locaţii mai îndepărtate, dar întrucât iarna cred că va fi grea pentru toată lumea, am ales să ne facem un buget ceva mai redus, iar după ceva căutări cred că calitate-preţ ne-am hotărât pentru aici", spune un turist român.

Cât costă un sejur de o săptămână la un hotel de patru stele din Antalya pentru 2 persoane

Pentru a intra în Turcia, turiștii nevaccinați sunt nevoiți să prezinte rezultatul negativ al unui test rapid. Un sejur de o săptămână la un hotel de patru stele din Antalya nu depășește 750 de euro pentru două persoane.

Citiţi şi: Delicii culinare, servicii de lux şi peisaje de vis în Antalya | Turcii îi ademenesc pe turişti cu oferte atractive

×
Subiecte în articol: Antalya turcia alin burcea
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close