Antena 3 CNN Timp liber Turism Turiștii britanici, surprinși că românii nu sunt hoți: "Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare. Înainte de a veni, oamenii ne avertizau"

Turiștii britanici, surprinși că românii nu sunt hoți: "Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare. Înainte de a veni, oamenii ne avertizau"

Mulți turiști britanici care ajung în țara noastră rămân impresionați de frumusețile naturale ale României dar, cel mai mult, de faptul ca românii nu sunt hoți, așa cum i-au avertizat unii dintre conaționalii lor sau presa din Marea Britanie. Unii dintre ei își împărtășesc opiniile pe rețelele sociale.

Turiștii britanici, surprinși că românii nu sunt hoți: "Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare. Înainte de a veni, oamenii ne avertizau"
Sursa foto: TikTok
de Mia Lungu    |    19 Mai 2023   •   17:46

Un vlogger britanic și soția sa au rămas plăcut impresionați de România și au concluzionat că presa britanică le-a oferit o imagine greșită despre țara noastră.

Vlogger britanic Josef Roberts a mărturisit că, inițial, plănuise să ajungă Istanbul, în Turcia, dar că a ales România la întâmplare, ca alternativă și că înainte de a veni aici era un pic îngrijorat din cauza imaginii pe care presa britanică a creat-o despre țara noastră. 

"Știți, România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit", a spus acesta într-un filmuleț postat pe o rețea socială.

"Îmi amintesc că (...) în anii ’90 și la începutul anilor 2000, unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare", a mai spus Josef Roberts.

Citește și: "București, cel mai subapreciat oraș al Europei": Ce spun doi turiști străini despre Capitală

@josefroberts13 I feel like I've been lied to about Romania #romania #Romania #Romanian #românia #brașov #rașnov #transilvania @visitromania ♬ original sound - Josef Roberts

"Este periculos acolo, aveți grijă!"

Josef Roberts a rămas neaștreptat de plăcut surprins după această vizită.

"Istoria este fascinantă (...). Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată). Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: 'Oh, mergeți în România', 'De ce mergeți în România?', 'Este periculos acolo, aveți grijă!'.

Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare (...). Toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor. Au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română.

Deci, de ce are acest stereotip ridicol, acest mit în jurul ei? Mă depășește complet și nu mă pot abține să nu simt că a fost creat de mass-media.”, a mai spus vloggerrul.

Turistul britanic a adăugat că "dacă ne uităm la statisticile de criminalitate, Bucureștiul este mai sigur decât Londra!".

×
Subiecte în articol: turisti britanici romanii hoti
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close