Antena 3 CNN Timp liber Turiştii care merg în aceasă zonă trebuie să ştie! Telecabina către monumentul istoric nu funcţionează

Turiştii care merg în aceasă zonă trebuie să ştie! Telecabina către monumentul istoric nu funcţionează

Cetatea Deva ar putea fi o poveste de succes, dar de fapt este o mare dezamăgire pentru turişti. Cei care vizitează cel mai cunoscut monument istoric din Deva sunt întâmpinaţi cu parcări improvizate şi prăfuite pe deal şi sunt obligaţi să urce pe jos până la cetate, în lipsa unui mijloc de transport modern.

Turiştii care merg în aceasă zonă trebuie să ştie! Telecabina către monumentul istoric nu funcţionează
de Iulia Gorgorin    |    13 Aug 2020   •   07:30

Cel mai solicitant mijloc de transport la cetatea Deva este închis încă din luna martie. Măsura a fost justificată de pandemia de coronavirus.

Pentru că Cetatea Deva nu are nici măscar un site propriu, turiştii află că telecabina nu funcţionează doar când ajung la destinaţie şi fie fac cale întoarsă, fie sunt îndrumaţi sprea aleea pietonală.

În plus, parcările sunt improvizate pe terenurile virane pline de praf şi cu borduri înalte sau printre copaci, aşa că fiecare se descurcă cum poate.

''Cetatea este lăsată într-o totală nepăsare de către administraţia locală care probabil profită de faptul că este campanie electorală şi toţi liderii politici din interiorul administraţiei locale. Sunt concentraţi pe campania electorală. Sunt dezinteresaţi, clar. S-a tot degradat'' , spune un turist.

O parte a cetăţii a fost reabilitată în perioada 2012-2016 şi de atunci întreţinerea sa a fost lăsată de izbelişte.

Deficienţele se văd la tot pasul. Întrerupătoare electrice la vedere fără capace, alei cu gropi şi panouri de informare degradate, iar unele încăperi au fost închise fără nicio explicaţie. Turiştii, vin, fac fotografii şi pleacă, mulţi dintre ei, dezamăgiţi.

După renovare în anul 2016, cetatea Devei şi-a redeschis porţile cu mare fast. Sute de cavaleri veniţi din toate colţurile ţării au fost oaspeţii cetăţii.

×
Subiecte în articol: cetate deva telecabina
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close