Antena 3 CNN Travel Costa Rica, perfectă pentru plajă și turism de aventură, tot timpul anului

Costa Rica, perfectă pentru plajă și turism de aventură, tot timpul anului

Una dintre destinațiile turistice cu vară tot timpul anului este Costa Rica. Țara din America Centrală este una dintre cele mai vizitate destinații internaționale. De altfel, este și o țară pentru care turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit.

Costa Rica, perfectă pentru plajă și turism de aventură, tot timpul anului
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    03 Feb 2023   •   09:44

Fiind este o destinație tropicală, adăpostește 5% din biodiversitatea existentă în întreaga lume, având 26% din suprafață arie naturală protejată. Predomină vegetația luxuriantă, iar cei pasionați de fotografie găsesc aici peisaje unice, cu expoziții uimitoare de floră, jungle, munți foarte înalți și plaje.

Numai Pădurea Monteverde adăpostește 2 000 de specii de plante, peste 400 de tipuri de păsări, din cele peste 600 care se găsesc pe toată suprafața țării, și peste 100 de specii de mamifere.

Prin contrast, capitala San José este unul dintre cele mai moderne orașe ale lumii și una dintre principalele destinații de business din ultimii ani, țara fiind foarte atractivă pentru investitori. Costa Rica este o țară foarte pașnică, nu are armată și i se mai spune „Elveția Americilor”, fiind un factor de stabilitate în regiune.

S-a dezvoltat foarte mult și educația, în special învățământul universitar, pe baza prezenței corporațiilor, iar acest lucru înseamnă noi posibilități de dezvoltare economică.

Cei pasionați de excursii montane pot călători în ținuturile înalte, accidentate, care se găsesc în cea mai mare parte a țării, variind de la aproximativ 1.000 până la 2.000 de metri altitudine. Aici există și vulcani activi - Arenal, Irazu, Rincon de la Vieja și Turrialba. Cel mai înalt munte, numit „Chirripo Hill”, are cu o înălțime de 3.819 m.

Plajele însorite mereu se deschis spre Oceanul Atlantic și spre Pacific. Plajele din Costa Rica sunt o permanentă atracție pentru iubitorii de surfing. Apele oceanelor sunt în continuă schimbare, iar celor care practică surfingul li se recomandă să fie atenți în permanență la modificările anunțate. Pasionații de turism de aventură pot face aici și rafting, drumeții, excursii în mijlocul faunei sălbatice, dar și excursii de pescuit, călărie în pădure, cățărare și rapel pe stânci, excursii cu ATV-uri, motociclete sau biciclete, în mijlocul naturii sălbatice.

Costa Rica nu este o destinație ieftină și este căutată mai ales de cei care vor să facă descoperiri, să călătorească în țări exotice și să se bucure de vizitarea unor obiective turistice deosebite.

O vacanță în Costa Rica ar trebui să fie planificată cu cel puțin șase luni înainte, pentru a se putea obține cele mai bune prețuri, costul zborului fiind de circa 1.000 de euro, dus-întors. Un circuit de 11-12 zile în această desptinație se poate cumpăra la prețuri de peste 3.000 de euro de persoană, iar în funcție de perioada din an, de condițiile de cazare și de locurile vizitate, poate depăși 6.500 de euro de persoană, pentru 11, până la 16 zile. Sunt căutate și circuitele mixte, care includ Panama, Mexic sau Nicaragua, dar și croazierele care unesc aceste destinații.

×
Subiecte în articol: Costa Rica
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close