Antena 3 CNN Travel GatorLand, Parcul din SUA unde turiștii pot hrăni aligatorii

GatorLand, Parcul din SUA unde turiștii pot hrăni aligatorii

GatorLand este mult mai mult decât un simplu parc cu aligatori situat între Orlando și Kissimmee, la doar 15 minute distanță de Aeroportul Internațional Orlando.

GatorLand, Parcul din SUA unde turiștii pot hrăni aligatorii
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    25 Sep 2023   •   15:09

Este un parc tematic, populat cu aligatori, unde se merge doar cu un ghid care știe exact ce trebuie să facă pentru a proteja vizitatorii de reptilele care aici sunt răsfățate de turiști. Orlando, regiunea în care se află acest parc tematic atipic, se bazează pe turismul de nișă, fiind un fel de centru mondial al parcurilor de distracție. Dintre toate acestea, GatorLand Park Florida se întinde pe o suprafață de 45 de hectare (110 acri), o rezervație a vieții sălbatice din regiune, situată de-a lungul South Orange Blossom Trail. 

Una dintre cele mai mari atracții pentru vizitatori este să hrănească aligatorii de la o distanță de jumătate de metru. Reptilelor li se aruncă bucăți de carne, iar supraveghetorii parcului îi îndrumă pe aventurieri să încerce să nimerească direct gura aligatorului. Bonusul e posibilitatea de a ține în brațe un pui de reptilă, inofensiv – o experiență unică. Intrarea în zonele specicale unde se pot hrăni aligatorii se face doar cu un ghid al parcului.

Parcul a fost fondat de Owen Godwin, în anul 1949, pe un fost teren pentru vite, rămânând proprietatea privată a familiei acestuia până astăzi. Fondatorul a avut geniala idee de a schimba destinația unui teren care oricum era prea periculos pentru oameni și vaci, cu zone mlăștinoase naturale, astfel încât să transforme o zonă slab productivă într-un parc natural destinat aventurii în natură, pentru a atrage turiști din întreaga lume. Ideea a fost un real succes, care astăzi e faimos.

Gatorland este considerat una dintre atracțiile „clasice” din zona centrală a statului Florida, fiind și unul dintre cele mai mari parcuri tematice din lume. Suprafața foarte întinsă din această zonă sălbatică le oferă vizitatorilor experiențe unice într-o vacanță în care pot afla ce înseamnă o mlaștină de reproducție sau cum cuibăresc păsările, o plimbare în natură transformându-se într-o adevărată aventură.

În mlaștina White Gator se află aligatori albi uriași, extrem de rari. Vizitatorii pot da în mintea copiilor, luând trenul GatorLand Express și pentru a se opri la Gator Gully Splash Park, unde se pot juca în voie cu ceilalți copii de toate vârstele, bucurându-se de mediul umed și răcoros. Apoi, la Screamin’ Gator Zip Line, pot experimenta senzații tari cu o tiroliană care a devenit preferata iubitorilor acestui parc de distracții natural. Existi aici un uriaș lanț de șapte tiroliene care traversează un lac plin de crocodili. Mai tari sunt senzațiile pe care vizitatorii le au la Stompin' Gator Off-road Adventure și într-un iaz imens cu aligatori.

×
Subiecte în articol: GatorLand
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close