Antena 3 CNN Travel În Tenerife se face plajă tot anul

În Tenerife se face plajă tot anul

Una dintre destinațiile turistice preferate de românii care vor să meargă la plajă este Tenerife, insula unde în orice perioadă a anului e vreme perfectă, în arhipelagul Insulelor Canare.

În Tenerife se face plajă tot anul
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    26 Feb 2024   •   18:07

Cu numai 800-850 de euro se poate merge într-o vacanță de o săptămână în Tenerife, în orice perioadă a anului, la un hotel de 3 sau chiar 4 stele, cazarea fiind în cameră dublă. Se poate cumpăra un pachet turistic de la o agenție, cu toate costurile incluse, fie se poate merge pe cont propriu, plătind separat avionul, cazarea și masa. Insula spaniolă este accesibilă și celor care au un buget de vacanță sub 1.000 de euro, în timp ce plajele, apa mării și temperaturile aerului sunt comparabile cu cele din destinațiile exotice îndepărtate. Zboruri spre Tenerife sunt tot timpul anului, fie de la București, fie de la Budapesta – această variantă fiind mai avantajoasă pentru cei care locuiesc în zona de vest a României.

Spre deosebire de vacanțele de vară în Bulgaria, Grecia sau Turcia, unde cele mai multe oferte sunt la hoteluri cu regim de masă all inclusive, hotelurile din Tenerife au, în general, variante de cazare cu mic dejun sau demipensiune, uneori chiar fără mese incluse, dar mâncarea este foarte bună și foarte ieftină la restaurantele și terasele de pe insulă. Cu un buget de circa 30 de euro pe zi, o persoană poate mânca foarte bine, inclusiv preparate proaspete din fructe de mare și meniuri cu specific mediteranean, ideale pentru o vacanță la plajă.

Și apa mării are temperaturi ideale pentru cei care vor să înoate, în orice perioadă a anului. Chiar și cei care au ales să-și petreacă vacanțele de iarnă pe insulă au putut înota în mare, pentru că aici temperaturile sunt constante, tot timpul anului. Nu sunt nici măcar perioade de ploi abundente ca în alte zone turistice calde, precum Zanzibar sau Costa Rica. Iar insula oferă și multe posibilități de petrecere a timpului liber, pentru cei care vor să o viziteze.

Cele mai populare obiectve turistice de pe insulă sunt Parcul Național Teide și Vulcanul cu același nume. De fapt, acest parc este cel mai vizitat din Spania și din întreaga Europă. Priveliștea este dominată de vulcan, iar pasionații de biologie se pot delecta aici cu mai multe tipuri de plante, vegetatia fiind dispusă pe etaje de altitudine. Vulcanul Teide este activ și are cel mai înalt vârf din Spania (3.718 m), fiind pe al treilea loc în lume ca înălțime și masă. Se pot face drumeții sau se poate opta pentru o plimbare cu telecabina, pentru a admira Tenerife, Gran Canaria, La Palma și întinderea de ape a Oceanului Atlantic. Tot aici poate fi vizitat Observatorul Teide, cel mai mare observator solar din lume.

Iar cei care vor să exploreze întreaga insulă pot închiria o mașină, pentru a merge în satele izolate, mai puțin vizitate de turiști. Experiența culturală are un farmec aparte pentru cei care vor să intre astfel în contact cu locuitorii insulei. Pentru cei care iubesc temperaturile ridicate este recomandată cazarea în zona de sud a insulei, unde este întotdeauna mai cald decât în rest. În Tenerife se poate folosi și transportul în comun, mai ales pentru deplasările pe distanțe scurte.

×
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close