Antena 3 CNN Travel Kefalonia, în topul celor mai frumoase plaje din lume

Kefalonia, în topul celor mai frumoase plaje din lume

Kefalonia – sau Cefalonia – este o insulă din Marea Ionică pe care românii nu o cunosc foarte bine, deși este în topul destinațiilor turistice estivale, la nivel european.

Kefalonia, în topul celor mai frumoase plaje din lume
Sursa foto: Freepik.com
de Diana Scarlat    |    27 Mar 2024   •   14:47

Plajele Kefaloniei sunt printre cele mai bune din lume, iar peisajele insulei sunt minunate, datorită naturii sălbatice și a contrastului dintre munte și mare. Cea mai bună plajă este Myrtos, una dintre cele mai frumoase din Grecia, cu ape cristaline și țărmuri cu pietricele albe.

De obicei nu este aglomerată, chiar și în vârf de sezon. Este și o zonă perfectă pentru relaxare, datorită vegetației luxuriante care acoperă pantele dealurilor din apropiere.

Pe insulă se pot vizita și obicetive turistice foarte atractive, în excursii la pas sau cu bicicleta. Peștera Melissani este una dintre atracții, cu ape limpezi, de culoare turcoaz.

A fost descoperită în anul 1951 și are o lungime de aproximativ 3,5 kilometri. Peștera este situată în apropierea orașului Sami, fiind renumită pentru lacul subteran cu apă dulce din interiorul său. Lacul este alimentat de apele de ploaie care se infiltrează prin stânci, iar latura spectaculoasă a acestui sit natural este dată de felul în care ajung razele de lumină în apă, de deasupra lacului.

Una dintre cele mai pitorești zone ale insulei este satul Assos, unde se poate vizita și un castel, iar casele tradiționale de pe țărmul Mării Ionice oferă un tablou de neuitat.

Assos se află în partea de vest a insulei Kefalonia, la poalele unui deal împădurit, fiind unul dintre cele mai frumoase, cu plaje foarte bune și peisaje spectaculoase.

Este preferat de turiștii care sunt în căutarea zonelor liniștite, departe de aglomerație. Una dintre zonele tradiționale este portul natural din centrul satului, cu bărci de pescari, dar și cu ambarcațiuni de agrement.

Plaja Assos este perfectă pentru cei care vor să facă și snorkeling, pe lângă înot și relaxare. În apropiere se poate vizita castelul Assos, construit pe un deal, deasupra satului. A fost ridicat de venețieni, în secolul al XVI-lea, în timpul ocupației insulei. O călătorie la Assos poate fi combinația perfectă între relaxarea la plajă, călătorii în natură, experiențe culturale și explorarea vestigiilor istoriei.

×
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close