Antena 3 CNN Travel Noi tendințe: vacanțe în Bali

Noi tendințe: vacanțe în Bali

Una dintre destinațiile pe care le aleg românii, inclusiv pentru vacanțele de Paști, este Bali, o insulă exotică accesibilă și pentru cei care nu au bugete foarte mari.

Noi tendințe: vacanțe în Bali
Sursa foto: Freepik.com
de Diana Scarlat    |    27 Feb 2024   •   11:47

O vacanță de 10-12 zile în Bali poate costa între 1.200 și 2.000 de euro, cu zboruri și transferuri incluse, regimul de masă de la hotel fiind all inclusive. Agențiile de turism au mai multe tipuri de oferte, pentru anul 2024, pentru toate preferințele.

Bali a devenit, după 2021, una dintre cele mai populare destinații exotice pentru români. Insula tropicală Bali aparține de Indonezia și atrage mai ales prin frumusețea peisajelor care completează relaxarea la plajă și confortul hotelurilor de pe malul mării.

Bali este una dintre cele mai frumoase insule din întreaga lume, iar interacțiunea cu locuitorii este oricând o adevărată aventură culturală. Plajele insulei sunt considerate printre cele mai bune din lume, specificul lor fiind nisipul de culoare închisă.

Apele sunt perfecte pentru înot și surfing, dar și pentru cei cu spirit de aventură, cele mai atractive fiind zonele sălbatice, pline de epave, de corali și de pești exotici, perfecte pentru cei care vor să facă explorări subacvatice. Apa este ideală pentru snorkeling.

Într-o vacanță la plajă, relaxarea poate fi combinată perfect cu o incursiune în viața locuitorilor de pe insulă, mai ales la manjufacturierii și sculptorii care creează adevărate opere de artă vândute ca suveniruri pentru turiști. Și participarea la o ceremonie religioasă locală poate deveni o experiență de neuitat, locuitorii insulei având o viață spirituală foarte activă.

Cei dornici de explorare și de aventură pot închiria și un scuter, pentru a ajunge în zonele apropiate de resprturile în care sunt cazați. Casele tradiționale ale localnicilor sunt parcă exponate din muzee de etnografie, oferind imagini perfecte pentru cei care vor să guste din viața culturală autentică a insulei.

Se poate merge și în excursii organizate, pentru a vizita orașele, plajele și jungla insulei, nelipsind peisajele magnifice pe care le oferă zonele muntoase și cascadele. Toate acestea fac din Bali o destinație de vacanță perfectă.

Insula Bali mai este renumită și pentru cafeaua Kopi Luwak, cea mai scumpă cafea din lume, obținută prin colectarea boabelor în urma procesului de digestie al unui animal numit Civat, care trăiește doar în Asia. Prețul unei cafele de acest fel este echivalentul a 50 de euro. Cafeaua aceasta este o atracție în sine, pe insulă..

×
Subiecte în articol: Bali
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close