Antena 3 CNN Travel Reduceri "last minute" pentru târgurile de Crăciun din Europa

Reduceri "last minute" pentru târgurile de Crăciun din Europa

Până pe 29 noiembrie se mai pot cumpăra circuite turistice cu reducere de preț, pentru cele mai frumoase târguri de Crăciun, într-un circuit european.

Reduceri "last minute" pentru târgurile de Crăciun din Europa
Sursa foto: Hello Holidays
de Diana Scarlat    |    27 Noi 2023   •   12:20

Un circuit turistic prin Europa, la piețele de Crăciun Viena – Praga – Dresda, este mai ieftin cu până la 60 de euro de persoană, dacă se cumpără în perioada Black Week, până pe 29 noiembrie, de la agenția Hello Holidays. Tot în această perioadă, agenția vinde pachete turistice de revelion în Antalya mai ieftine cu o treime din prețul inițial pentru cazare, la care se adaugă o extrareducere de 100 de euro pe cameră, pentru vacanțele cumpărate până pe 29 noiembrie.

Campania e reduceri a agenției include și vacanțe în România, Grecia, Turcia, Bulgaria, programele Senior Holidays, circuitele premium, la care se adaugă oferta Hello Deal, cu cel mai mic preț din an pentru o vacanță.

În circuitul târgurilor de Crăciun care leagă Viena de Praga și Dresda, grupul va parcurge întregul traseu cu autocarul, iar cazarea se va face la hoteluri de trei stele. Circuitul durează șase zile și se pleacă din București pe ruta Budapesta - Viena - Praga – Dresda și retur. Plecarea este de la ora 05:30, dimineața, pentru a se putea profita de prima zi a vacanței, seara fiind programată o croazieră pe Dunăre la Budapesta, cu cină festivă la bordul navei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cea de-a doua zi este dedicată Vienei, unde se vor putea vizita târgurilor de Crăciun din principalele piețe ale orașului, iar seara se pleacă spre Praga, pentru a doua noapte de cazare. Cea de-a treia zi este dedicată vizitării obiectivelor turistice din capitala Cehiei. Unul dintre cele mai importante este castelul Hrad, cel mai mare castel medieval din întreaga lume, care se întinde pe o suprafață de 7 hectare.

Castelul este vizitat de aproape 2 milioane de turiști în fiecare an. „Inima” castelului este considerată Catedrala Sf. Vitus, construită în stil gotic, în anul 1344, pe locul altor biserici dedicate tot Sfântului Vitus, din secolul X și apoi din secolul XI. Are dimensiuni impresionante, înălțimea de aproape 100 m, fiind cea mai mare și mai importantă biserică din țară.

Tot în incinta castelului se mai pot vizita Biserica Sveti Jiri, considerată cea mai veche din Hrad, construită în anul 920, care astăzi găzduiește Galeria Națională de Artă. Impresionantă este aici și Ulița Aurarilor, cu numeroase case din sec. al XVI-lea care nu s-au deteriorat până astăzi. Apoi, în centrul orașului medieval se poate admira Primăria și turnul cu ceasul astronomic din anul 1410, cel mai vechi ceas astronomic din lume, iar programul circuitului este conceput astfel încât să ofere și suficient timp liber pentru vizitarea piețelor de Crăciun.

În cea de-a parta zi se pleacă spre Dresda în Germania, excursia fiind opțională. Turiștii pot alege între a mai petrece o zi la Praga sau a merge la Dresda. Supranumită Florența de pe Elba, a fost devastată de bombardamentele din cel de-al doilea Război Mondial, dar a renăscut din propria cenușă. Cel mai important obiectiv turistic al orașului este Palatul Regal care găzduieste un impresionant tezaur. Pe lângă vizitarea celor mai importante monumente, turiștii se vor putea bucura de timp liber pentru a merge la târgul de Crăciun din oraș.

La întoarcerea spre țară, în cea de-a cincea zi a circuitului, se face un popas la Brno și se vizitează Osuarul Sedlec, micuța capelă creștină, situată într-o suburbie a orașului Kutna Hora, apoi se merge la Bratislava, capitala Slovaciei situată pe Dunare, la poalele Carpaților Mici.

Fosta capitala regală are foarte multe de oferit vizitatorilor. Ultima noapte de cazare va fi la Budapesta, unde se poate alege, opțional, o seară ungurească plină de savoare, cu muzica folclorică și cină tradițională.

×
Subiecte în articol: advertorial
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close