Antena 3 CNN Travel Spania, o lume într-o singură țară

Spania, o lume într-o singură țară

Una dintre destinațiile turistice care au ce oferi indiferent de preferințele vizitatorilor este Spania. Mulți români preferă vacanța de Paști în această țară.

Spania, o lume într-o singură țară
Sursa foto: Paralela45
de Diana Scarlat    |    30 Mar 2023   •   10:18

Cu două milenii de cultură, monumente arhitecturale unice în lume, o dezvoltare urbană extraordinară, dar și cu plaje însorite, delicii culinare, nenumărate posibilități de distracție și de shopping, Spania este una dintre cele mai vizitate țări. Pentru vacanța de vară, românii pot călători cu avionul, fiind zboruri charter de pe toate aeroporturile din România. Cele mai căutate destinații, inclusiv primăvara și toamna, când sunt reduceri de extrasezon, sunt Tenerife, Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Brava și Mallorca. Sunt foarte căutate și circuitele turistice, mai ales cele tematice.

Spania are multe avantaje, în plus față de alte destinații de vară, pentru că rapoortul calitate/preț este foarte bun, mâncarea este excelentă, iar zonele de distracție sunt de top. Și la cazare sunt prețuri foarte convenabile. Pentru vacanțele de vară, prețul unui sejur cu zbor charter inclus, din București, prin agenția Paralela45, pornește de la 733 de euro de persoană în Tenerife, unul cu zbor din Cluj pornește de la 609 euro de persoană, în Costa del Sol, iar pentru Costa Blanca, din Cluj și Timișoara, preșurile pornesc de la 668 euro de persoană. Pentru Costa Brava, cu zbor charter din București, Cluj sau Timișoara, prețul unui sejur pornește de la 602 euro de persoană. În Mallorca se poate ajunge cu avionul de la Bucuresti, Cluj sau Timișoara, costurile unui sejur pornind de la 683 euro de persoană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Circuite care includ Madrid, Orașul Regal, du 6 zile (5 nopți de cazare), au costuri care pornesc de la 655 de euro de persoană, cu aboruri charter incluse. Se vizitează Palatul Regal și Toledo, se pot face multe excursii opționale, la Mănăstirea El Escorial, Muzeul Prado sau la Muzeul de Artă Reina Sofia. Un alt circuit preferat de mulți români este Barcelona – Orașul Modernismului. Un circuit turistic de vară la Barcelona are costuri care pornesc de la 768 euro de persoană, cu zboruri charter incluse. Cel mai important obiectiv turistic aici este Sagrada Familia, sar se poate face plajă și sunt multe excursii opționale care se pot organiza. Pe lista celor mai vizitate obiective turistice sunt Mănăstirea Montserrat, Parcul Guell sau Muzeul Dali. Se poate face și o excursie opțională la Girona.

Orice parte a Spaniei ar alege, turiștii vor avea întotdeauna ce să viziteze, unde să se relaxeze și unde să se bucure de distracție. Un mare avantaj este că temperaturile dunt destul de ridicate aici, primăvara și toamna, când prețurile scad, iar vacanțele sunt de cea mai bună calitate la malul Mării Mediterane. Apa mării este caldă în lunile mai-iunie și septembrie-octombrie, pentru cei care vor să se bucure de plajă la Barcelona și să înoate sau să practice sporturi nautice.

×
Subiecte în articol: Spania
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close