Antena 3 CNN Travel Terenul de golf de deasupra mării, lângă Balcic

Terenul de golf de deasupra mării, lângă Balcic

Foarte aproape de granița cu România se află cele mai bune terenuri de golf din Bulgaria, aparținând de Lighthouse Golf&SPA Resort.

Terenul de golf de deasupra mării, lângă Balcic
Sursa foto: Freepik.com
de Diana Scarlat    |    30 Apr 2024   •   16:23

Un loc mai puțin cunoscut de români, dar pe care turiștii au început să-l descopere și să-l aprecieze, se află la circa 10 minute de mers cu mașina de la Balcic, pe coasta Mării Negre. Este un loc istoric cu vaste comori naturale și faună sălbatică.

Aici, la circa 30 de km distanță față de  Capul Kaliakra  se află hotelul Lighthouse Golf&SPA Resort, care deține 3 terenuri de golf de campionat, în vârful unor stânci care par desprinse dintr-un film fantastic, având deschidere către Marea Neagră. Zona este la doar 5 km distanță față de Balcic, unde se poate vizita castelul Reginei Maria.

Cap Kaliakra Signature Golf Coast se află pe vârful unor stânci albe falnice, cu vedere uluitoare la Marea Neagră, într-un cadru nealterat și calm, cu peisaje superbe. Zona e ușor accesibilă și pentru cei care călătoresc cu avionul, fiind la doar 40 km distanță față de Aeroportul Internațional Varna.

Terenurile de golf de aici sunt Lighthouse, cu acces direct de la hotel, Blacksearama, la o distanță de circa 2 km față de hotel, și Thracian Cliffs, la 6 km distanță de hotel.

Natură, istorie și legende

Coasta este abruptă, cu stânci verticale. Kaliakra este o rezervație naturală unde pot fi observați delfini, cormorani și pinipede. Aici sunt și vestigii din perioada antică și medievală, precum ruinele unor vechi ziduri fortificate, magistrala de apă, băile și reședința despotului Dobrotitsa din principatul de scurtă durată al capitalei medievale a Karvunei. Golful Bolata, cu plaja sa mică adăpostită, se află chiar la nord, la gura unui canion pitoresc ce face parte tot din rezervația naturală.

Probabil cea mai populară legendă care a apărut din această regiune este povestea cu patruzeci de fete bulgare care, pentru a nu fi capturate de hoardele tătare au preferat să-și lege părul și să sară în Marea Neagră. Un obelisc dedicat acestei legende e denumit „Poarta celor 40 de Fecioare”.

O altă legendă spune povestea Sfântului Nicolae, patronul marinarilor, care fugea de otomani când Dumnezeu a făcut pământul sub el din ce în ce mai, lung pentru a putea scăpa, iar astfel s-a format această zonă.

Sfântul a fost în cele din urmă capturat. În 1993, aici a fost construită o capelă simbolizând mormântul său. Se spune că în același loc a existat și o mănăstire, în timpul stăpânirii otomane, despre care se crede că ar fi păstrat moaștele sfântului musulman Bektashi Sarı Saltık. O a treia legendă este despre Lisimachus, un succesor al lui Alexandru cel Mare care a pus mâna pe comoara regală și a fugit în Kaliakra, murind într-o furtună, împreună cu întreaga sa flotă.

×
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close