Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali solicită autorităților să îi permită să distribuie antivirale în farmacii: ”Am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră”

Gigi Becali solicită autorităților să îi permită să distribuie antivirale în farmacii: ”Am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră”

Gigi Becali solicită autorităților să îi permită să distribuie antivirale cu autorizație în farmacii, pentru ca oamenii să nu mai cumpere de pe piața neagră. Într-un interviu pentru Antena 3 Gigi Becali a anunțat că și-a cumpărat un aparat care produce antivirale.

Gigi Becali solicită autorităților să îi permită să distribuie antivirale în farmacii: ”Am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    30 Oct 2021   •   17:38

„Avem fabrică de Arbidol la Otopeni, care fabrică pentru Rusia. La clinica mea am luat aprobare să fabric Arbdiol, deci la ora asta eu fabric Arbidol, am aparatură pentru a face 10.000 de pastile pe oră. Ei îți dau aprobare să fabrici, dar strict pentru pacienții mei, nu îți dau voie să îl pui pe piață. (...)

Dacă ei îmi aprobă, iau substanță activă din India pentru Arbidol. În 3-4 zile vine substanța și după fabric pentru toată România, fac cadou. De ce de la mine nu primiți și de la olandezi primiți?”, a declarat Gigi Becali pentru Antena 3.

Directorul Agenției Naționale a Medicamentului, Robert Ancuceanu, a transmis, într-o intervenție la Antena 3, că Arbidolul nu se află în protocolul de tratament COVID-19:

„Deocamdată protocolul oficial de COVID din România nu recomandă Arbidolul, este trecut la alte antivirale pentru care nu există suficiente dovezi de eficacitate, așa menționează protocolul în prezent.”

Robert Ancuceanu a explicat cum poate fi autorizat un medicament pentru a fi pus pe piață:

„Conform articolului 6 din directiva 2001/83, niciun medicament nu poate fi pus pe piață fără autorizație acordată de Agenția Europeană a Medicamentului sau Agenția Națională a medicamentului. Trebuie să obțină o autorizație de punere pe piață. Pentru aceasta se depun niște documente prevăzute în direcția 2001/83 și care sunt agreate în toate regiunile mari geopolitice ale lumii. Ele sunt evaluate și se acordă autorizație de punere pe piață. O variantă alternativă mai rapidă în această perioadă este o autorizație de nevoi speciale pentru medicamentele care sunt incluse și recomandate în protocolul de tratament COVID-19. (...)

Știm că există niște medicamente pe care domnul Becali vrea să le aducă în România, dar nu avem o bază legală prin care Agenția să emită o autorizație, chiar și de nevoi speciale, pentru că nu este inclus în protocolul de specialitate. Altă variantă ar fi să existe o solicitare a comisiei de specialitate, Comisia de Boli Infecțioase de exemplu, și Ministerul Sănătății ține cont de solicitarea comisiei, de necesarul respectiv și se solicită emiterea unei autorizații de nevoi speciale. Comisia de specialitate este cea care decide dacă medicamentul respectiv este necesar și în ce cantități.”


 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali COVID-19 antiviral Arbidol
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close