Antena 3 CNN Actualitate Epava maşinii scufundate în Lacul Floreasca a fost scoasă la suprafaţă. Cel puţin o persoană a murit

Epava maşinii scufundate în Lacul Floreasca a fost scoasă la suprafaţă. Cel puţin o persoană a murit

Epava maşinii scufundate în Lacul Floreasca a fost scoasă la suprafaţă. Cel puţin o persoană a murit
Sursa foto: Foto: Antena 3
de N.B.    |    23 Noi 2011   •   14:41
UPDATE 16:20. Scafandrii şi echipajele prezente la faţa locului au reuşit în urmă cu puţin timp să scoată epava maşinii care a căzut în Lacul Floreasca. Deocamdată autorităţile nu s-au pronunţat cu privire la numărul victimelor din autoturism şi starea acestora.

Se pare că cel puţin o persoană a murit în urma accidentului. Este vorba de şoferul maşinii, care avea în jur de 36 ani. Bărbatul a rămas blocat între pedalier şi scaun.

Scoaterea maşinii din apă a durat trei ore.

 


Un autoturism a căzut în urmă cu puţin timp în Lacul Floreasca. Echipajele de scafandri au intrat în apă pentru a căuta victimele accidentului.

Autovehiculul a trecut prin doi parapeţi de protecţie înainte de a plonja în lac. Maşina a rupt parapeţii de protecţie de pe Podul Floreasca din Capitală, în zona stăvilarului, şi s-a scufundat în întregime.

 


Se pare că maşina este prinsă între doi stâlpi, iar avariile au făcut imposibilă scoaterea victimelor.

Scafandrii au stat zeci de minute în apă încercând metode obişnuite de descarcerare, dar nu au reuşit să elibereze victimele.

 


Conform reprezentantului ISU, accidentul a fost raportat la 112 în jurul orei 13.30. Martorii susţin că este vorba despre două victime, dar nu există informaţii oficiale despre numărul persoanelor aflate în maşină.



La faţa locului a ajuns şi o macara, cu ajutorul căreia salvatorii încearcă să scoată maşina scufundată din apă.

Angajaţii ISU au renunţat la folosirea macaralei, utilajul nu putea ajunge pe malul apei pentru a scoate autovehiculul din apă. Ei vor încerca să scoată maşina manual, cu ajutorul unor chingi.


Generalul Aurel Udor, fost şef al ISU Bucureşti, a remarcat  că iniţial scafandrii s-au scufundat pentru a determina starea victimelor. Ieşirea scafandrilor din apă a venit, probabil, după ce aceştia au concluzionat că nu pot face nimic pentru persoanele blocate în maşină.





×
Subiecte în articol: masina accident scafandri ambulanta victime
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close