Antena 3 CNN Actualitate Dosarul care l-ar putea trimite pe Băsescu la închisoare

Dosarul care l-ar putea trimite pe Băsescu la închisoare

Dosarul care l-ar putea trimite pe Băsescu la închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Oct 2015   •   01:07

Traian Băsescu a fost scos basma curată într-un dosar în care se demonstra cu documente solide că, în calitate de primar, a cheltuit, fără explicaţie, zeci de milioane de euro.

La  Sinteza Zilei a fost dezvăluit felul în care Băsescu ar fi angajat contracte înainte să primească o finanţare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii de 24 de milioane de euro şi 90 de miliarde de lei. Salvarea fostului preşedinte ar fi venit de la un judecător pe care l-a recompensat ulterior numindu-l la Curtea Constituţională.

 
Potrivit unui dosar întocmit de unul dintre cei mai importanţi procurori anticorupţie, care acum este şeful Secţiei 2 a DNA, Traian Băsescu ar fi trebuit tras la răspundere pentru că a dat contracte cu dedicaţie, înainte să primească banii.
 
În opinia organelor de control, răspunderea pentru abateri îi revine primarului general, care în calitate de ordonator de credite a angajat aceste contracte, care vizau dezvoltarea infrastructurii Capitalei,  fără sa fie asigurată deschiderea finanţării de la Guvern şi Banca Europeană de investiţii în valoare de 200 de milioane de euro.
 
Ipoteza reîntorcerii lui Traian Băsescu la primăria Capitalei ar putea fi pusă pe seama intenţiei acestuia de a-şi rezolva dosarele care i-ar putea crea probleme în justiţie, spun şi analiştii şi oamenii politici.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close