Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul surprins de avalanșa din Parâng a murit

Bărbatul surprins de avalanșa din Parâng a murit

Bărbatul surprins de avalanșa din Parâng a murit
Sursa foto: foto: Pixabay.com
01 Dec 2017   •   16:11

UPDATE 16.30: Turistul rămas vineri sub avalanşa care a avut loc în Masivul Parâng a decedat, el fiind târât de zăpadă pe o lungime de aproximativ un kilometru, pe o vale îngustă şi abruptă din zona Vârfului Cârja (2.405 m). 

"Turistul, în vârstă de 38 de ani, a fost scos de prietenii lui din zăpada care l-a târât aproximativ un kilometru pe o vale îngustă şi abruptă din zona Vârfului Cârja, Masivul Parâng. Bărbatul a fost găsit îngropat la un metru în stratul de zăpadă fără semne vitale", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. 

Cel mai probabil, bărbatul prezintă leziuni în zona coloanei cervicale şi a cutiei toracice. 

Echipa de prim răspuns alcătuită din trei salvamontişti şi doi jandarmi montani a ajuns la bărbatul surprins de avalanşă care nu mai prezenta semne vitale. 

UPDATE 14.00

Turistul surprins de avalanșă ar fi fost găsit de salvamontiști, însă nu mai prezenta semne vitale, a declarat, la Antena 3, secretarul de stat MAI, Raed Arafat.

 

Situație de criză în Masivul Parâng. Un apel la 112 a anunțat că o persoană a fost surprinsă de o avalanșă aproape de cota 2.000, în apropiere de Vârful Cârja.

Avalanșa a surprins doi bărbați care se aflau în drumeție deși autoritățile au anunțat că există risc crescut de producere a avalanșelor.

Cei doi se aflau alături de un alt turist. Din informațiile transmise la numărul de urgență 112, unul dintre ce doi bărbați surprinși de avalanșă a reușit să se elibereze din zapadă.

Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara, a declarat la Antena 3 că o echipă de prim răspuns, formată din trei salvamontiști și doi jandarmi montani s-a alertat și a pornit spre locul producerii avalanșei.

"Nu există informații că ar mai fi și alte persoane surprinse de această avalanșă", a spus Anemona Doda.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close