Antena 3 CNN Actualitate Cazul Bodnariu, la un pas de a schimba legile europene. Ce a decis Consiliului Europei

Cazul Bodnariu, la un pas de a schimba legile europene. Ce a decis Consiliului Europei

Cazul Bodnariu, la un pas de a schimba legile europene. Ce a decis Consiliului Europei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Iun 2016   •   08:58

Cazul familiei Bodnariu ar putea genera modificarea cadrului legislativ la nivelul întregii Europe. 

În urma unei moţiuni susţinute de trei parlamentari români, Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a decis elaborarea unui proiect. 

Acesta vizează asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului şi necesitatea de a menţine familiile unite. 

Raportul va examina în ce măsură acţiunile abuzive din ultimii ani ale serviciilor sociale de protecţia copilului din Norvegia sunt compatibile cu standardele Consiliului Europei. 

Rezoluţia va cuprinde recomandări pentru autorităţile de la Oslo, în scopul modificării legii. 

Moţiunea parlamentarilor Ben-Oni Ardelean, Titus Corlăţean şi Viorel-Riceard Badea a fost susţinută de reprezentanţii a 14 ţări din Consiliul Europei. 

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Mezinul familiei Bodnariu, din nou în brațele părinților săi. Mihai Gâdea, pe Facebook: ”Prima victorie a familiei Bodnariu!”

×
Subiecte în articol: Bodnariu Cazul Bodnariu Familia Bodnariu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close