Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă acum la Timișoara, după furtuna devastatoare de duminică

Ce se întâmplă acum la Timișoara, după furtuna devastatoare de duminică

Ce se întâmplă acum la Timișoara, după furtuna devastatoare de duminică
Sursa foto: Foto: Andreea Margan/Facebook - Timisoara din nou frumoasa
20 Sep 2017   •   14:49

Zeci de voluntari s-au mobilizat după furtuna de duminică şi au demarat acţiunea ''Timişoara din nou frumoasă'', prin care şi-au propus să redea oraşului imaginea de dinainte de dezastru. 

În urma furtunii devastatoare de duminică, Timişoara a căpătat o altă înfăţişare, desprinsă parcă dintr-un film apocaliptic. În continuare, în teren intervin echipele ISU, Serviciile Voluntare de Situaţii de Urgenţă, dar şi angajaţii de la Primărie, Retim, Enel, Eon, Drumuri, Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia Locală. 

''Zonele afectate sunt foarte multe, iar forţele echipelor specializate nu sunt suficiente pentru dezastrul creat de puterea naturii. De aceea, am invitat cetăţenii responsabili la o acţiune de curăţare a crengilor şi a altor resturi şi obiecte care umbresc imaginea oraşului Timişoara'', a declarat, miercuri, Marisha Zaporojan, de la organizaţia Şcoala Bunelor Maniere, iniţiatoarea acţiunii. 

Acţiunea a început marţi din zona Pieţei Badea Cârţan şi a continuat de-a lungul malurilor Canalului Bega, Parcul Copiilor şi Parcul Uzinei de Apă, dar cetăţenii sunt impulsionaţi să se implice şi în curăţarea din preajma locuinţei proprii, apoi în zonele vecine, parcuri sau alte zone afectate, la alegere. 

Miercuri este programată curăţenia în Parcul Catedralei şi în Parcul Regina Maria (Parcul Poporului). 

Unii dintre voluntari au venit şi cu drujbe pentru a mărunţi crengile rupte din copacii din parcuri, care se adună în grămezi ordonate la marginea drumului, de unde deşeurile sunt colectate mult mai uşor de maşinile regiei de salubrizare

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: vreme rea furtuna
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close