Antena 3 CNN Actualitate Cel mai negru secret al ISIS. Documentele care dezvăluie ce știu jihadiștii de la Statul Islamic despre Coran

Cel mai negru secret al ISIS. Documentele care dezvăluie ce știu jihadiștii de la Statul Islamic despre Coran

Cel mai negru secret al ISIS. Documentele care dezvăluie ce știu jihadiștii de la Statul Islamic despre Coran
15 Aug 2016   •   13:44

O investigatie jurnalistică, bazată pe documente secrete ale ISIS, arată ca mulți dintre recruții grupării teroriste nu sunt conștienți în ce se implică.

Mulți dintre recruții Statului Islamic au doar o vagă idee despre religia pentru care se sacrifică, arata o investigație AP, citată de stirileprotv.ro. Potrivit documentelor secrete ale ISIS, care au ajuns în posesia jurnaliștilor prin intermediul opoziției din Siria, circa 70% dintre recruții din “primul val” (2013-2014) aveau doar “noțiuni de baza despre Sharia”. Alți 24% erau catalogați drept “medii” și numai 5% puteau fi considerați “cunoscători avansați” ai Islamului.

Printre cei care doreau să devină jihadisti, arată documentele, se numarau gay care nu știau că ISIS executa persoanele cu această orientare sexuala, tineri francezi care voiau doar să faca turul barurilor împreună cu recrutorii, dar și doi britanici care, pentru a se pregati, au comandat pe Amazon cartea “Coranul pentru to(n)ti”, precum și “Islamul pentru to(n)ti”.

Toți acesti voluntari au fost îndoctrinați ulterior de predicatori musulmani radicali, desi mulți dintre ei recunosc că nu aveau idee în ce s-au implicat.

 

 

×
Subiecte în articol: statul islamic ISIS Coran
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close