Antena 3 CNN Actualitate Cultură TV History: Burebista a fost sluga lui Decebal

TV History: Burebista a fost sluga lui Decebal

TV History: Burebista a fost sluga lui Decebal
18 Dec 2008   •   20:20

Potrivit documentarului ?Viaţa şi moartea la Roma?, produs în 2005 şi difuzat de canalul TV History, întemeietorul statului dac, Burebista, aste omul de încredere al regelui Decebal. Din punct de vedere istoric, cei doi sunt despărţiţi de 130 de ani.
Documentarul în care Burebista este prezentat drept sluga lui Decebal a fost difuzat în repetate rânduri pe respectivul canal de televiziune, anunţă Cotidianul. Burebista apare în postura de contemporan al lui Decebal şi, mai mult, în cea de slujitor al conducătorului dacilor în cele două războaie contra Imperiului Roman, purtate în anii 101-102 şi 105-106 e.n..
"Este posibil ca unii producători să prezinte puncte de vedere neavizate sau mai puţin documentate, pentru a face documentarele mai comerciale. Am primit sesizări de la telespectatori, referitoare la corectitudinea informaţiilor prezentate, însă nu putem împiedica difuzarea documentarului. Acesta va mai fi difuzat?, a declarat, pentru sursa citată, Cristina Călinoiu - reprezentantul Viasat România, din care face parte History.
Conform lucrărilor de specialitate şi istoricilor, Burebista a murit în anul 44 î.e.n., în timp ce urmaşul său, Decebal, a devenit rege în anul 87 e.n., 131 de ani mai târziu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close