Antena 3 CNN Actualitate Dana Grecu, a izbucnit în direct: ''E o aberație, domnule parlamentar!''

Dana Grecu, a izbucnit în direct: ''E o aberație, domnule parlamentar!''

Dana Grecu, a izbucnit în direct: ''E o aberație, domnule parlamentar!''
18 Mai 2016   •   20:03

Comisia parlamentara de control al Serviciului Roman de Informatii a dat publicitatii concluziile verificarilor efectuate privind problema infectiilor nosocomiale.

Astfel, aceasta precizeaza ca SRI a transmis 115 informari despre infectiile spitalicesti si sase despre calitatea dezinfectatilor Hexi Pharma, patru anterioare izbucnirii scandalului, alte doua fiind transmise ulterior autoritatilor centrale.

De ce nu a luat nimeni nicio măsură?

Președintele comisiei, Georgian Pop, a intervenit în direct la Antena 3 în cadrul ediției de miercuri a emisiunii ''La ordinea zilei''.

Întrebat de Radu Tudor dacă beneficiarii informărilor date de SRI cu privire la încălcarea legii sunt obligați să ia vreo măsură, Georgian Pop a răspuns că legea nu prevede o asemenea obligație.

''Conform legii responsabilității ministeriale nu există niciun fel de responsabilitate legală a unui beneficiar (ministru, președinte de Consiliu Județean, prefect, prim-ministru, președinte) pentru a face ceva. Dar, atenție, există posibilitatea fiecărui beneficiar legal de a transmite un feedback, dar nu este o condiționalitate obligatorie'', a spus Georgian Pop.

Președintele Comisiei SRI a adăugat însă că odată cu modificarea pachetului de legi privind securitatea națională speră să fie modificate și prevederile legate de responsabilitatea beneficiarilor informărilor de la SRI.

"Știți foarte bine că ne-am propus prin consens politic toate partidele să modificăm pachetul de legi al securității naționale și sper să abordăm și această chestiune. Adică să existe pe model standard NATO o responsabilitate legală a oricărui beneficiar să facă ceva cu informația'', a precizat Pop.

Reacția Danei Grecu a venit prompt.

''Vreau să lucrez și eu în SRI în contextul ăsta. Nu sesizați aberația? Dacă legea din România spune că un președinte cu informările de la SRI poate să stea în baie cu ele și să le arunce la WC, eu zic că e în regulă''

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close