Antena 3 CNN Actualitate Dosarul tricolorului incendiat la Târgu Mureş a fost clasat. Motivarea halucinantă a procurorilor

Dosarul tricolorului incendiat la Târgu Mureş a fost clasat. Motivarea halucinantă a procurorilor

Dosarul tricolorului incendiat la Târgu Mureş a fost clasat. Motivarea halucinantă a procurorilor
Sursa foto: foto: dantanasa.ro
11 Ian 2016   •   18:04

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș a clasat dosarul drapelului României incediat la Târgu Mureș în septembrie 2013. Potrivit procurorilor, fapta a fost „lipsită în mod vădit de importanţă”, după cum scrie Dan Tanasă pe blogul său.

''În octombrie 2013 aduceam în atenția opiniei publice un caz stupefiant: un drapel al României a fost incendiat și stătea arborat pe fațada unui imobil în plin centrul municipiului Târgu Mureș. Informațiile publicate de mine au fost prezentate în prime-time de Antena 3 în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, ceea ce a forțat autoritățile să reacționeze. Drapelul României a fost înlocuit chiar în seara zilei de 17 octombrie 2013, după ce stătuse incendiat aproape o lună'', spune Dan Tanasă.

Acesta adaugă că, la solicitarea sa, poliţiştii au făcut cercetări pentru identificarea proprietarului imobilului pe faţada căruia a stat arborat steagul ars şi că au deschis un dosar penal pentru identificarea autorilor. Totuşi, în loc de vinovaţi, la sfârşitul lunii decembrie, procurorii au oferit un motiv halucinant de închidere a cazului:

„Urmare a solicitării dvs. vă comunicăm că dosarul nr. 5751/P/2013, având ca obiect infracţiunea de ofensă adusă unor însemne, prev. de art. 236 VCP, faptă comisă în cursul lunii septembrie 2013, constând în incendierea şi arderea parţială a unui drapel naţional arborat pe faţada unui imobil situat în Tg. Mureş. str. Nicolae Bălcescu nr. 8, a fost soluţionat prin ordonanţa din data de 25.11.2013, cu soluţie de neîncepere a urmăririi penale, pe temeiul art. 10 lit. b1 din V.C.p.p., în motivarea soluţiei reţinându-se că, având în vedere modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, împrejurările în care aceasta a fost comisă, urmarea produsă, precum şi faptul că până la această dată nu s-a reuşit identificarea autorului faptei, în cauză sunt incidente prev. art. 18¹ V.C.P., fiind adusă o atingere minimă autorităţii, fapta, prin conţinutul ei concret, neprezentând gradul de pericol social al unei infracţiuni şi fiind lipsită în mod vădit de importanţă”.

Așadar, incendierea drapelului național, același pentru care s-a murit în istoria noastră, reprezintă o faptă extrem de minoră pentru care procurorii de la Târgu Mureș nu se deranjează să cheltuiască timp și bani, este concluzia jurnalistului Dan Tanasă.



sursa: dantanasa.ro


×
Subiecte în articol: dan tanasa
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close