Antena 3 CNN Actualitate Justiție Înalta Curte: Ludovic Orban rămâne sub control judiciar

Înalta Curte: Ludovic Orban rămâne sub control judiciar

Înalta Curte: Ludovic Orban rămâne sub control judiciar
Sursa foto: Foto: Facebook / Ludovic Orban
19 Apr 2016   •   22:45

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, marţi, ca nefondată contestaţia depusă de fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, la măsura controlului judiciar, dispusă de procurorii DNA în dosarul în care este urmărit penal.

Magistraţii instanţei supreme au respins, marţi, ca nefondată, contestaţia formulată de fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, la măsura controlului judiciar, dispusă de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală. Potrivit deciziei de marţi a ÎCCJ, Ludovic Orban va rămâne sub control judiciar pentru 60 de zile, aşa cum au dispus anchetatorii iniţial.

Liberalul a contestat decizia luni. ”Am contestat măsura controlului judiciar. O consider că nu e necesară, am respectat legea”, a spus Orban luni.

Procurorii DNA au anunţat luni că prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

Ludovic Orban şi-a dat demisia din postul de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a decis cercetarea sa sub control judiciar într-un dosar de corupţie.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close