Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Tudorel Toader, despre pragul la abuz în serviciu: Pragul să fie salariul minim brut pe economie

Tudorel Toader, despre pragul la abuz în serviciu: Pragul să fie salariul minim brut pe economie

Tudorel Toader, despre pragul la abuz în serviciu: Pragul să fie salariul minim brut pe economie
01 Iul 2018   •   21:54

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit în emisiunea „Sinteza Zilei”, despre pragul la abuz în serviciu, care ar putea fi salariul minim brut pe economie.

„Noi lucrăm la un Codex penal european. Adică vrem să vedem cum este legislația în statele membre UE. Uitându-ne la câteva țări, acestea au pragul acesta. Nu aș vrea să trece peste următoarea precizare. Abuzul la noi invariabil, e considerat ca o infracțiune. Dacă nu poți să încadrezi fapta, atunci o încadrezi în infracțiunea asta de abuz în serviciu. Adică dacă nu e o încadrare specială, o duci la abuzul în serviciu. De aceea, există varianta de dezincriminare a abuzului. (...) Propunem ca nivelul valorii care să delimiteze răspunderea contravențională de răspunderea penală, un salariu minim brut pe economie. Ce este sub un salariu minim brut, nu constituie infracțiune, nu intră în sfera ilicitului penal”, a spus ministrul Justiției. 

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close