Antena 3 CNN Actualitate Locale Aventura lui Carol al II-lea cu o domnişoară de la Poştă. „Cu un aşa prinţ de coroană, România va ajunge rău“

Aventura lui Carol al II-lea cu o domnişoară de la Poştă. „Cu un aşa prinţ de coroană, România va ajunge rău“

Aventura lui Carol al II-lea cu o domnişoară de la Poştă. „Cu un aşa prinţ de coroană, România va ajunge rău“
Sursa foto: Foto: ro.wikipedia.org
de M.Z.    |    23 Noi 2017   •   13:23

Locotentul colonel Traian Borcescu, fostul şef al Secţiei de Contrainformaţii, face dezvăluiri despre viaţa amoroasă a lui Carol al II-lea în declaraţiile pe care le-a dat după ce a fost arestat şi „condamnat la detenţiune grea pe viaţă“. 

Fiind întrebat asupra epocii lui Carol al II-lea, Traian Borcescu notează: „Primul Război Mondial îl găseşte în calitate de prinţ moştenitor, scăpat de sub supravegherea severă a lui Carol I. (...) Carol o ducea într-o serie de beţii transformate în chiolhanuri cu femei, parcă ţara nu era cotropită de germani. Se amorezează de Zizi Lambrino, a cărei familie era în Roman şi fuge cu ea la Odessa, unde se căsătoreşte, renunţând la tron ca unul ce călcase Constituţia ţării. Generalii Stratilescu şi Petală îl readuc în ţară pe bază de ordin. La Iaşi se anulează căsătoria”, potrivit adevarul.ro.

”Dar viaţa aventuroasă a lui Carol nu avea să se sfârşească aici (...) Episcopul spunea cu un aşa prinţ de coroană România va ajunge rău”, potrivit lui Borcescu.

×
Subiecte în articol: aventura Posta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close