Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Rarinca a şantajat, Băsescu cel mult a ameninţat... Cred că Băsescu a căzut la pace cu statul de drept

Mircea Badea: Rarinca a şantajat, Băsescu cel mult a ameninţat... Cred că Băsescu a căzut la pace cu statul de drept

Mircea Badea: Rarinca a şantajat, Băsescu cel mult a ameninţat... Cred că Băsescu a căzut la pace cu statul de drept
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    03 Sep 2015   •   00:32

Mircea Badea a spus, miercuri, că a ajuns la concluzia că Mariana Rarinca (cea care a fost achitată după ce a stat jumătate de an în arest - n.r.) a şantajat, iar Traian Băsescu cel mult a ameninţat. 

 
Mai mult, Mircea Badea spune că nu crede că fostul preşedinte va păţi ceva, deşi "din punct de vedere legal ar trebui să adune foarte mulţi ani de puşcărie". "Cred că Băsescu a căzut la pace cu statul de drept", este de părere realizatorul emisiunii În gura presei, de la Antena 3.
 
"Din postura mea de cetăţean al acestei ţări, plătitor de impozite, cuvântez ce am înţeles eu de la instituţiile statului de drept: înţeleg că doamna Rarinca a şantajat, Băsescu cel mult a ameninţat, că nu e condamnat pentru ameninţare, e doar cercetat.
 
Convingerea mea este că Băsescu nu va păţi nimic. Sigur, poate mă înşel, dar asta este convingerea mea. Nu cred că Băsescu va păţi nimic. (...) Din punct de vedere legal el ar trebui să adune foarte mulţi ani de puşcărie. Dar eu nu cred că se va întâmpla, pentru că eu cred că Băsescu a căzut la pace cu statul de drept", a spus Mircea Badea, miercuri, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3.
 
Declaraţiile lui Mircea Badea vin după ce, miercuri, fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, la ieşirea de la Parchetul instenţei supreme, că i-a fost schimbată încadrarea juridică din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau cel mult închisoare până la un an.
 
Este vorba de dosarul de şantaj deschis de senatoarea PSD Gabriela Firea.

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu, pe 14 aprilie 2014.

Avertizarea preşedintelui venea la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close