Antena 3 CNN Actualitate Planul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis

Planul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis

Planul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis
02 Mai 2016   •   20:36

Preşedintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, a anunțat că va cere suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacă în România vor ajunge migranți din alte țări UE.

Diaconu a făcut aceste declarații într-un interviu acordat publicației germane de extremă-dreapta Zuerst!

Bogdan Diaconu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că prin găzduirea migranților pe teritoriul nostru ar fi încălcate trei articole ale Constituției României. În plus, Diaconu spune că președintele Klaus Iohannis este un executant al Angelei Merkel.

Subiectul a fost comentat în ediția de luni seară a emisiunii La ordinea zilei, de Dana Grecu și invitații săi.

Potrivit lui Adrian Marius Dobre (PSD), nu există șanse ca președintele României să fie suspendat și nici nu ar fi indicat acest fapt. Dobre spune că Bogdan Diaconu se folosește politic de teama românilor față de migranți.

''Domnul Diaconu, ca și domnul Băsescu, se urcă pe acest val al xenofobiei și încearcă să tragă de acolo niște voturi, pentru că au văzut dânșii că există un sondaj care arată că 80-84% dintre români sunt împotriva primirii de imigranți'', a spus Adrian Marius Dobre.

Ovidiu Zară, candidatul Mișcării Liberale la Primăria Sectorului 4 al Capitalei crede că integrarea migranților aduce atingere intereselor naționale.

''Există o strategie națională privind imigrația pentru perioada 2015-2018 în care se prevede foarte clar ceea ce trebuie să facă România cu migranții, adică să-i integreze, în timp ce românii noștri pleacă peste hotare - strategia asta afectează interesele naționale'', a afirmat Ovidiu Zară.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close