Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dăncilă: Resping și condamn atitudinea distructivă a președintelui României

Premierul Dăncilă: Resping și condamn atitudinea distructivă a președintelui României

Premierul Dăncilă: Resping și condamn atitudinea distructivă a președintelui României
Sursa foto: foto: gov.ro
13 Noi 2018   •   23:14

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, în exclusivitate, la "Sinteza Zilei", că România respinge categoric propunerea Finlandei de a prelua președinția Consiliului UE în locul nostru și că, prin afirmațiile sale, Klaus Iohannis deservește profund interesele României.

Citește și: Finlanda, gata să preia președinția Consiliului UE în locul României. Premierul Finlandei: Totul a plecat de la Iohannis

"Este de așteptat ca în urma afirmațiilor făcute de domnul președinte Klaus Iohannis să avem efecte de genul acesta. Cu siguranță România este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

Guvernul României este bine pregătit și acest lucru este știut chiar de domnul președinte Iohannis pentru că noi avem un comitet interministerial pentru președinția Consiliului Uniunii Europene la care au participat și reprezentanții Admnistrației Prezidențiale. (...) Domnul președinte Iohannis, prin astfel de afirmații, prin îndemnurile de a răsturna guvernul deservește profund interesele românilor. Respect instituția prezidențială, ca de altfel toate instituțiile statului. Ați văzut că sunt adepta fermă și totală a unei bune conlucrări, dar mă văd obligată să resping și chiar să condamn o astfel de atitutine distructivă a președintelui României", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Citește și: Mihai Gâdea: Acesta este Breaking News-ul care lovește ca un trăznet România

Potrivit premierului Viorica Dăncilă, chiar secretarul general al Comisiei Europene a spus că România este pregătită pentru a prelua președinția rotativă.

Finlanda a anunțat, prin vocea premierului său, că în contextul tensiunilor politice din România, este pregătiă să preia președinția Consiliului Europei, în cazul în care România ar decide că nu poate să o preia.

Oficialul finlandez a făcut această propunere după ce Iohannis a spus cu subiect și predicat că România nu se poate implica așa cum trebuie în preluarea președinției rotative a UE.

Citește și: Mihai Gâdea, amenințat cu moartea după dezvăluirile de la Sinteza Zilei

„Suntem în al doisprezecelea ceas şi suntem nepregătiţi. Nu există nicio şansă a unui guvern bun,  a unei implicări corespunzătoare în afacerile europene”, este declaraţia lui Iohannis, preluată de jurnaliştii finalndezi.

În consecinţă Sipilä a declarat, luni seară, că Guvernul finlandez este regătit pentru o potenţială solicitare din partea Bucureştiului de a face un schimb şi a prelua de la începutul lui 2019 preşedinţia Consiliului UE, însă o astfel de solicitare nu a fost făcută.

Citește și: Exploziv. Consiliera Monicăi Macovei se dă de gol. Planul de distrugere a României din interior

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close