Antena 3 CNN Actualitate Presupus incident aviatic pe ruta Otopeni - Catania. Ce s-a întâmplat de fapt

Presupus incident aviatic pe ruta Otopeni - Catania. Ce s-a întâmplat de fapt

Presupus incident aviatic pe ruta Otopeni - Catania. Ce s-a întâmplat de fapt
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    20 Sep 2017   •   20:38

Un presupus incident aviatic a speriat pasagerii zborului Otopeni - Catania.

Zborului Wizz Air W3251 de la Otopeni la Catania, din 20 septembrie, i s-a solicitat de turnul de control să mențina altitudinea deasupra Aeroportului Catania înainte de aterizare, în condițiile în care pista era inspectată din cauza unui posibil impact cu o pasăre a unei alte aeronave.

În timpul așteptării, zborul a experimentat turbulențe iar doi pasageri au avut atac de panica.

După ce aeronava a aterizat în siguranță, echipajul a solicitat asistența personalului medical pentru pasagerii afectați.

Debarcarea a continuat normal după ce a fost acordată asistența medicală și echipajul a urmat procedurile standard pentru a asigura binele tuturor pasagerilor.

Deși cauzele situației au fost independente de companie, echipajul a făcut eforturi pentru a se asigura că întârzierea și impactul asupra pasagerilor să fie minime.

Anterior, Radu, un pasager al cursei, a spus într-o intervenție la Antena 3 că avionul intrase în picaj, lucru dezmințit de companie.

„Cam cu 20-30 de minute înainte de aterizare au început turbulențele. Până aici nimic neobișnuit. Dar înainte de aterizare, pilotul a avut un anunț în care pomenea de „bird strike” (aparatul a lovit o pasare - n.red.) și că mai rămânem circa 10-15 minute în aer”, a relatat Radu.

Potrivit acestuia, mulți dintre călători s-au panicat, iar doi dintre aceștia au leșinat, având nevoie de îngrijiri. „S-a creat panică (...). Avionul tot cobora, urca, era în picaj efectiv”, a spus acesta.

 

×
Subiecte în articol: avion incident aviatic Wizz Air
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close