Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Iacobescu este un Corrado Cattani al României. A fost executat când a spus cuvântul-magic Băsescu

Radu Tudor: Iacobescu este un Corrado Cattani al României. A fost executat când a spus cuvântul-magic Băsescu

Radu Tudor: Iacobescu este un Corrado Cattani al României. A fost executat când a spus cuvântul-magic Băsescu
de M.Z.    |    17 Iun 2016   •   20:09

Analistul politic Radu Tudor l-a comparat pe procurorul Eugen Iacobescu - cel care s-a ocupat inițial de dosarul Băsescu-Bercea - cu comisarul Corrado Cattani, cunoscut publicului din celebrul serial Caracatița.

”Eugen Iacobescu a fost executat în 2011. Au spus foarte mulți în țara asta că Iacobescu e un Corrado Cattani al României. Și nu e niciun fel de exagere. Acest om a fost executat - i s-a luat dosarul (Bercea-Băsescu - n.r.) și a fost aruncat afară din magistratură în momentul în care a ajuns cu ancheta la familia prezidențială. Când a spus cuvântul-magic Băsescu, din secunda aia, potopul s-a năpustit asupra lui Eugen Iacobescu”, a spus analistul politic Radu Tudor, vineri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Fostul procuror Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat dosare ale familiei Anghel, a explicat, la Antena 3, cum i s-a luat rapid dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu, după ce ”a îndrăznit” să vorbească despre fratele fostului președinte.

Ce a pățit procurorul care s-a atins prima dată de Mircea Băsescu

 

Citiți și Procurorul Iacobescu, cel care a instrumentat dosarele lui Bercea: Și la mine s-a venit cu 1.000.000 de euro

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close