Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Al 35-lea deces din cauza rujeolei: o asistentă medicală a făcut cea mai complicată formă de boală

Al 35-lea deces din cauza rujeolei: o asistentă medicală a făcut cea mai complicată formă de boală

Al 35-lea deces din cauza rujeolei: o asistentă medicală a făcut cea mai complicată formă de boală
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    20 Oct 2017   •   15:59

Femeia din Braşov care a murit din cauza rujeolei avea 39 de ani şi era asistentă medicală la Spitalul de Pediatrie din oraş. Ea s-a îmbolnăvit în septembrie, dar boala a dus la complicaţii grave, ajungând la meningoencefalită rujeolică.

„Avem un caz de deces din cauza complicaţiilor virusului rujeolic, la un pacient de 39 de ani. Ieri (joi – n.r.) am primit confirmarea diagnosticului şi am raportat cazul la Bucureşti. Este primul deces din cauza rujeolei înregistrat la Braşov“, a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt al DSP Braşov, potrivit news.ro.

Asistenta s-a îmbolnăvit în luna septembrie de rujeolă. Deşi se întâmplă mai rar la adulţi decât în cazul copiilor, pacienta a făcut cea mai gravă complicaţie a virusului, respectiv meningo-encefalită rujeolică. Pacienta a stat câteva zile în comă, dar a decedat din cauza complicaţiilor. Numărul deceselor cauzate de rujeolă raportate până vineri a ajuns la 35, potrivit site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). 
 

×
Subiecte în articol: rujeola asistenta medicala Brașov
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close