Antena 3 CNN Actualitate Șefa INSP, răspuns dat reporterului Antena 3, despre valul 4: "Dar de ce să fie soluţii la autorităţi?"

Șefa INSP, răspuns dat reporterului Antena 3, despre valul 4: "Dar de ce să fie soluţii la autorităţi?"

Adriana Pistol, directorul INSP, a fost întrebată, miercuri, de reporterul Antena 3 ce soluţii au autorităţile, în contextul în care avem un guvern interimar iar spitalele sunt asaltate de pacienţi. Aceasta spune că soluțiile trebuie să vină de la cetățeni, nu de la autorități.

Șefa INSP, răspuns dat reporterului Antena 3, despre valul 4: "Dar de ce să fie soluţii la autorităţi?"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    07 Oct 2021   •   10:47

Criză de nervi la Guvern, în scandalul COVID-19. Şefa Institutului Național de Sănătate Publică a cerut cetățenilor să vină cu soluții pentru limitarea consecințelor valului 4 de infectari și să nu aștepte totul de la autorități.

Întrebarea reporterului Antena 3, Alex Vlădescu: „Aş vrea să ştiu ce soluţii le mai rămân autorităţilor, în contextul în care avem un guvern interimar, în contextul în care spuneţi că spitalele sunt asaltate de pacienţi şi avem peste 15.000 de cazuri, a doua zi la rând. Ce aveţi în vedere ca să opriţi această creştere?” 

Valeriu Gheorghiţă: Noi personal nu avem în vedere implementarea unor măsuri. Nici nu putem, nici nu este obiectul nostru de activitate. Dar avem soluţii de limitare a acestei pandemii: să ne vaccinăm, să purtăm mască, să evităm zone supraaglomerate, să fim solidari cu cei care respectă măsurile, să reducem ignoranţa. Toate lucrurile acestea sunt cele care vor salva vieţile oamenilor dragi.

Reporter Antena 3: Nu m-aţi lămurit ce soluţii le mai rămân autorităţilor pentru a opri creşterea numărului de cazuri. Spuneţi doar că dumneavoastră nu puteţi lua măsurile. 

Valeriu Gheorghiţă: Păi, nu pot eu.

Reporter: Dar ce soluţii le mai rămân autorităţilor?

Adriana Pistol: Eu v-aş răspunde. Dar de ce să fie soluţii la autorităţi?

Reporter: Dar cine să vină cu ele, doamna Pistol?

Adriana Pistol: De la dumneavoastră, de la fiecare dintre noi.

Reporter: Noi, jurnaliştii, să găsim soluţii?

Adriana Pistol: Nu, dumneavoastră ca cetăţeni. Toţi cetăţenii acestei ţări, care se confruntă cu o situaţie în care viaţa li s-a schimbat în totalitate… Nu trebuie să vină cineva să le dea soluţii…  

×
Subiecte în articol: INSP adriana pistol
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close