Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Curtea de Apel București o contrazice pe Camelia Bogdan. ”Nu a avut aviz pentru participarea la vreun seminar”

Sinteza zilei: Curtea de Apel București o contrazice pe Camelia Bogdan. ”Nu a avut aviz pentru participarea la vreun seminar”

Sinteza zilei: Curtea de Apel București o contrazice pe Camelia Bogdan. ”Nu a avut aviz pentru participarea la vreun seminar”
Sursa foto: Foto captura Antena 3
24 Feb 2016   •   22:59

Adina Anghelescu a dezvăluit, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, că judecătorul Camelia Bogdan a făcut o cerere de apărare a reputației sale, după dezvăluirile Grupului de Investigații Politice, cerere în care scrie negru pe alb că a primit acordul președintelui de secție pentru a participa la seminarul organizat de Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosarul ICA/Telepatia.

”Am predat la seminarul menționat mai sus după ce am obținut în prealabil acordul Președintelui de secție, acord ce mi-a fost dat în perioada de vacanță judecătorească”, a scris Camelia Bogdan, în cererea ei pentru apărarea reputației.

În baza legii privind accesul liber la informații de interes public, Adina Anghelescu a cerut un răspuns Curții de Apel București, locul de muncă al judecătoarei Camelia Bogdan, adresând trei întrebări esențiale:

1. La ce dată și cum a fost înștiințat președintele Secției Penale a CAB de această deplasare a judecătorului camelia Bogdan?

2. Știa președintele Secției că judecătorul Camelia Bogdan va fi remunerată pentru acest proiect?

3. A fost vorba de o aprobare a președintelui Secției dată Cameliei Bogdan pentru participarea la acest seminar sau a fost vorba doar despre o aducere la cunoștință?

Răspunsul Curții de Apel București

În răspunsul dat Adinei Anghelescu, Curtea de Apel București afirmă că la Sectia a IIa Penală a fost primită din partea FDI Top Consult SRL o invitație adresată Cameliei Bogdan, in vederea participării acesteia în calitate de lector la cursurile organizate în Poiana Brașov.

Cu toate acestea, Curtea de Apel București subliniază că președintele Secției a II-a penale ”nu a fost informat, niciodată, de doamna judecător Camelia Bogdan, în legătură cu eventuala remunerare a prestațiilor domniei sale la diferite programe de formare profesională”.

Mai mult, ”nu a fost regăsit un aviz de încuviințare a participării domniei sale la acest proiect”.





”Dacă în urma acestor evidențe nu se întâmplă nimic, eu plec din România”, a afirmat Mihai Gâdea.

”INVITAȚIA A SOSIT LA CAB ÎN ZIUA ÎN CARE ÎNCEPEAU CURSURILE”

”Invitația a sosit la Curtea de Apel pe 21 iulie, exact în ziua la care începeau cursurile la care doamna Bogdan preda la Poiana Brașov. Eu cred că aici e vorba de o infracțiune. Probabil și-a dat seama că la CAB nu e nici un document care măcar aparent să o scuze în cazul în care cineva se prinde că stă la Poiana Brașov”, a afirmat senatorul PSD Șerban Nicolae.

ANCHETĂ PENTRU BANII ÎNCASAȚI DE CAMELIA BOGDAN

Ministrul Agriculturii a anunțat începerea unei anchete a Corpului de control al ministerului în scandalul legat de cursurile pe care le-a susținut judecătoarea Camelia Bogdan, care a încasat bani de la minister, în timp ce instituţia era parte vătămată în dosarul Telepatia.

ANCHETA GRUPULUI DE INVESTIGAȚII POLITICE

În timp ce judeca Dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în Dosarul ICA și a petrecut un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, în perioada 21 iulie-2 august 2014, în cadrul unui program finanțat de același minister
 
La câteva zile după revenirea din sejur, judecătoarea Bogdan a dat o sentință definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii.

 
În timpul procesului ICA, judecătoarea Bogdan a primit bani de la partea vătămată, Ministerul AgriculturiiÎn timp ce...

Posted by Grupul de Investigatii Politice on 10 Februarie 2016



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close