Antena 3 CNN Actualitate Social Andreea Berecleanu, după crima de la metrou: M-a intrigat. Nimeni nu a reacționat. Concluzia? Atât de trist...

Andreea Berecleanu, după crima de la metrou: M-a intrigat. Nimeni nu a reacționat. Concluzia? Atât de trist...

Andreea Berecleanu, după crima de la metrou: M-a intrigat. Nimeni nu a reacționat. Concluzia? Atât de trist...
de M.Z.    |    14 Dec 2017   •   11:31

Andreea Berecleanu a reacționat după crima de la metrou care a avut loc marți seara și se arată revoltată, într-o postare pe o rețea de socializare, de faptul că nimeni nu a reacționat când Magdalena Şerban a împins-o cu putere pe șinele de tren pe tânăra care și-a pierdut viața.

Eu am aflat ca strainii sunt mai "reci" decat romanii, ca de la job merg direct acasa sau la un pub de unii singuri, ca viata e traita destul de egoist si de focusat pe familie. Tot ce inseamna intalnirile cu prietenii sunt programate din timp, anuntate in prealabil si infaptuite de cele mai multe ori la un restaurant. Iar in tarile meridionale mai e cum mai e, dar in cele nordice... E aproape imposibil sa convingi pe cineva sa iasa din casa in mod spontan doar de dragul unei beri baute in grup sau o cina de, sa zicem... pomana porcului sau orice altceva. De aceea, probabil, multi romani se intorc in tara sau, neavand incotro, se adapteaza. Sau, de dorul traditiei, se intalnesc si acolo, pe unde au ajuns, tot cu romani. Asa stand lucrurile, ma gandeam ca e foarte misto sa fii roman! Pentru ca esti generos, darnic, saritor, altruist, gata sa-ti ajuti aproapele. 

Ce m-a frapat, intrigat, indurerat, revoltat, este ce s-a intamplat marti. Amanuntele cruntei intamplari de la metrou, cand o fata a fost impinsa in gol, intre sine, de o bolnava psihic. NIMENI nu a reactionat, nimeni nu a ajutat-o pe victima in incercarea disperata de a ajunge din nou pe peron, nimeni nu a imobilizat-o pe agresoare. Au fost doar cativa calatori care au filmat interventia echipajului de la Ambulanta ajuns la fata locului, cand deja victima nu mai era in viata. Am fost weekendul trecut la Amsterdam si am asistat la un incident in care intr-un fast-food un om al strazii fusese injunghiat de un altul. Sarisera 5, 6 persoane sa-i desparta, sa-i ajute, sa le verifice ranile. Asta inainte de a ajunge cele 3 ambulante. Concluzia? Atat de trist este sa observ ca antrenarea spiritului civic este de prisos atunci cand nu ai un suflet antrenat... Fie ca spiritul adevarat al fiintei acestui popor sa ne ajute sa ne revenim la ce am fost candva! Doamne ajuta!”, a scris Andreea Berecleanu, pe pagina de Facebook.
 

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close