Antena 3 CNN Actualitate Social Emoționant. Ce nu lipsea din rucsacul Dor Getei Popescu, atunci când eraîn expediție pe munte

Emoționant. Ce nu lipsea din rucsacul Dor Getei Popescu, atunci când eraîn expediție pe munte

Emoționant. Ce nu lipsea din rucsacul Dor Getei Popescu, atunci când eraîn expediție pe munte
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    28 Apr 2017   •   08:42

Dor Geta Popescu, copilul-minune al muntelui care a murit sâmbătă, în avalanșa produsă în Masivul Retezat, avea, la cei 14 ani, nu doar diplomele obținute în expediții montane alături de tatăl său, dar și rezultate bune la învățătură, potrivit Știrilekanald.ro.

Puțini aflaseră că ea iubea cărțile, iar întotdeauna în rucsacul ei pe care îl avea pe munte se afla și o carte. Dor Geta Popescu era abonată la Biblioteca orașului, iar bibliotecara știa de pasiunea fetei pentru citit. 

"Citea mult. Foarte mult. “Hoțul de cărți" a citit, “Tom Gates”, "O buclă în timp". Era o fetiță foarte deschisă. De multe ori, când se întorcea din expedițiile ei îmi povestea pe unde a fost, cum a fost, ce a văzut, ce a impresionat-o", își amintește bibliotecara din Râșnov.

Dosarul în cazul celor doi alpinişti care şi-au pierdut viaţa în urma avalanşei produse sâmbătă, în Munţii Retezat, a fost preluat de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Dor Geta Popescu (14 ani) şi Erik Gulacsi (13 ani) au decedat sâmbătă, în avalanşa produsă în Masivul Retezat

Cea mai mare avalanşă din România, în care au murit 23 de persoane, majoritatea copii, a avut loc în urmă cu 40 de ani, în judeţul Sibiu. În 17 aprilie 1977, la Bâlea Lac, 23 de elevi şi profesori de la un liceu din municipiul Sibiu au murit în câteva secunde, fiind surprinşi de avalanşă. 

×
Subiecte în articol: Erik Gulacsi carte dor geta popescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close