Antena 3 CNN Actualitate Social Ploi abundente, drumuri inundate, circulație dificilă - FOTO și VIDEO

Ploi abundente, drumuri inundate, circulație dificilă - FOTO și VIDEO

Ploi abundente, drumuri inundate, circulație dificilă - FOTO și VIDEO
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iul 2017   •   21:35

UPDATE 21.35 - Pompierii din Vâlcea au intervenit, luni seară, pentru salvarea mai multor animale luate de o viitură formată pe pârâul Pesceana, apa ajungând până la trei metri şi jumătate, potrivit News.ro.

În comuna Suteşti, satul Mazili, două bovine au fost luate de apele umflate ale pârâului Pesceana. 

În condiţiile în care vitele erau priponite, iar nivelul apelor pârâului era de 350 de centimetri, atingând cota de inundaţie, au fost solicitaţi pompierii pentru a interveni şi pentru a salva animalele.

UPDATE 20.55 - Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier a fost reluat pe DN5 Bucureşti - Giurgiu, la kilometrul 10 (localitatea Jilava). 

Circulaţia este permisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă total admisă mai mare de 7,5 tone. Celelalte categorii de autovehicule sunt dirijate (pe cât posibil) pe rute alternative.

UPDATE 20.25 - Traficul rutier pe DN5 Bucureşti - Giurgiu este oprit la kilometrul 10 (localitatea Jilava) din cauza apei acumulate pe carosabil în urma ploii torenţiale, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov, în intervalul orar 15.30-16.00, urmare a fenomenelor meteo caracterizate de ploi abundente au fost înregistrate 15 solicitări pentru extragerea apei acumulate în locuinţe sau pe carosabil şi pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, informează un comunicat de presă al ISU Bucureşti Ilfov. 

----------------------------

Știrea inițială 19.50

Un copac de mari dimensiuni a căzut luni peste trei maşini şi a rupt un stâlp de electricitate pe strada Eufrosina Popescu, informează ISU Bucureşti Ilfov. 

Pompierii au intervenit în intervalul 10,00-17,30 în trei situaţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi în 26 situaţii pentru extragerea apei acumulate. 

În prezent, echipele ISU Bucureşti Ilfov lucrează la 14 intervenţii. 

Gabriela Firea: Nu sunt intersecţii sau pasaje blocate în Bucureşti; pe 26 de străzi s-au înregistrat acumulări de apă

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că nu au fost blocate, în urma ploilor torenţiale, pasajele sau intersecţiile din Bucureşti, dar pe un număr de 26 de străzi s-au înregistrat acumulări de apă. 

"Nu sunt intersecţii sau pasaje blocate. S-au înregistrat acumulări de apă în cinci sectoare ale Capitalei, şi anume: şapte străzi în sectorul 1, cinci străzi în sectorul 2, patru străzi în sectorul 3, în sectorul 4 sunt două artere inundate, iar în sectorul 6, opt străzi. Am solicitat ApaNova să intervină de urgenţă în toate aceste zone, pentru eliminarea acumulărilor de apă, cu toate echipele de intervenţie. Am cerut şi reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să aibă echipele de intervenţie pe teren 24 de ore din 24, astfel încât să poată rezolva cât mai rapid defecţiunile apărute la sistemul de semaforizare. De asemenea, RATB trebuie să îşi suplimenteze mijloacele de transport în comun aflate pe traseu, astfel încât călătorii să nu aştepte foarte mult timp în staţii, în ploaie", a precizat edilul general într-un comunicat al Primăriei Capitalei. 

Firea a cerut operatorilor de salubritate din toate sectoarele să fie în teren pentru a degaja de urgenţă eventualele deşeuri vegetale acumulate la nivelul gurilor de scurgere şi la rigole. Totodată, primarul a atras atenţia firmelor care au şantiere deschise în această perioadă să ia măsuri în cazul în care, în urma ploilor, semnalizarea cu garduri sau panouri de avertizare a fost distrusă. 

Pentru sesizări privind RADET, ENEL, ApaNova etc. Primăria Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868

Potrivit sursei citate, reprezentanţii ApaNova au declarat că în prezent sunt în teren 15 hidrocurăţitoare, cinci autoutilitare şi alte utilaje specifice, împreună cu echipele aferente pentru rezolvarea situaţiilor punctuale apărute. 

În intervalul 07:00 - 15:00, au fost înregistrate 153 de solicitări pentru intervenţie, dintre care aproximativ o sută au fost rezolvate, celelalte fiind în curs de soluţionare. 

Imagini cu străzi inundate din Capitală, după ploile din ultimele ore, au fost prezentate luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei ploi inundatii
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close