Antena 3 CNN Actualitate Un nou denunț pe numele lui Tăriceanu. Al doilea om în stat, acuzat că și-a folosit funcția pentru a obține un folos necuvenit

Un nou denunț pe numele lui Tăriceanu. Al doilea om în stat, acuzat că și-a folosit funcția pentru a obține un folos necuvenit

Un nou denunț pe numele lui Tăriceanu. Al doilea om în stat, acuzat că și-a folosit funcția pentru a obține un folos necuvenit
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Aug 2016   •   10:07

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost reclamat la DNA, după ce a sărit coada de la Direcția de permise auto.

Tăriceanu s-a ales cu un nou denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA), după ce a fost filmat de presă că nu a stat la coadă pentru reînnoirea permisului, ci a intrat pe ușa din spate, fentând astfel coada care era afară.

Reclamația la DNA a fost depusă de un avocat, fost membru PMP, iar acum președintele ALDE riscă un nou dosar penal.

La Direcția de permise auto sunt cozi de sute de oameni de obicei, iar în această perioadă a vacanțelor, când personalul este redus, aglomerația este și mai mare. Nici până acum, șeful Senatului nu a oferit o explicație după ce a fost filmat fentând coada de afară.

”Nu sunt sigură că este singurul denunț formulat pe această problemă.Cred că sunt mai multe denunțuri formulate. Eu nu am fost acolo, am văzut imaginile pe News.ro, tocmai de aceea am depus, și nu plângere”, a spus Elenina Nicuț, avocat și fost membru PMP, duminică, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Avocatul îl acuză pe Tăriceanu de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii unui folos necuvenit.

Femeia a spus că nu a făcut această plângere în calitate de om politic, susținând că nu mai are nicio treabă cu PMP din martie 2014.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a mers joi dimineaţă, să îşi reînnoiască permisul de conducere, însă nu a rămas la coada formată în faţa Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), unde erau aproximativ 1.000 de persoane, ci a intrat pe o uşă din curtea interioară

Acolo, Tăriceanu a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces, a scris News.ro.

Atunci, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat de presă în timp ce ieșea pe ușa interioară de la Direcția de permise auto și nu a vrut să răspundă la nicio întrebare de la jurnalistul care a înregistrat momentul.

Al doilea om în stat nu este la prima abatere de acest fel. În martie 2008, un echipaj s-a deplasat la domiciliul lui Tăriceanu pentru a-i face fotografie pentru cartea de identitate soţiei sale de la acea vreme, Ioana Tăriceanu. Atunci, ministru de Interne era Cristian David, coleg de partid cu Tăriceanu, care a susţinut că demersul este legal.

Aceasta nu este singură problemă a președintelui Senatului cu DNA.

Pe 7 iulie, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu ar fi implicaţi într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupţie în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, însă preşedintele Senatului a refuzat să le comenteze.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close