Antena 3 CNN Economic Auto BMW ActiveHybrid 5, anunțat oficial. Mașina poate fi cumpărată și de români din 2012

BMW ActiveHybrid 5, anunțat oficial. Mașina poate fi cumpărată și de români din 2012

BMW ActiveHybrid 5, anunțat oficial. Mașina poate fi cumpărată și de români din 2012
Sursa foto: Foto: BMW
30 Sep 2011   •   16:55

BMW a anunțat modelul ActiveHybrid 5, care va fi disponibil și în România de la începutul anului viitor. BMW ActiveHybrid 5 reuneşte - în premieră, susține producătorul- un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, un sistem de transmisie electrică şi o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Cea mai nouă generaţie a tehnologiei BMW ActiveHybrid introduce în această combinaţie şi o gestiune inteligentă a energiei. BMW ActiveHybrid 5 generază în total o putere de 250 kW/340 CP și poate fi condus în regim pur electric până la o viteză de 60 km/h. Însă autonomia electrică este de maxim patru kilometri la o viteză medie de 35 km/h.



BMW ActiveHybrid 5 realizează sprintul (0-100 km/h) în 5,9 secunde, consumul mediu de combustibil se situează între 6,4 şi 7,0 litri la 100 kilometri, iar emisiile CO2 sunt de 149-163 grame per kilometru (date în conformitate cu ciclul de testare EU, pot varia în funcţie de formatul pneurilor utilizate).

Mașina folosește un propulsor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 225 kW/306 cp, acelaşi care se află în echiparea modelului BMW 535i. Motorul electric dezvoltă 40 kW/55 CP și este alimentat cu energia provenită de la un acumulator litiu-ion integrat în portbagaj.

Puterea celor două sisteme este transferată către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

Gestiunea inteligentă a energiei din transmisia modelului BMW ActiveHybrid 5 utilizează o serie de funcţii care au rolul de a asigura eficienţa sistemului. Acumulatorul litiu-ion este încărcat în momentul în care automobilul coboară sau frânează, motorul electric jucând rolul unui generator care furnizează energie bateriei de înaltă tensiune.



 În reprizele de accelerare motorul electric preia funcţia de „boost”. În această situaţie asistă motorul pe benzină printr-un plus de putere şi cuplu. La acestea se adaugă faptul că atunci când automobilul rulează liber (coasting) cu viteze de până la 160 km/h în modul ECO PRO, motorul cu ardere internă poate fi decuplat complet şi oprit. Acest mod de funcţionare combină condusul confortabil cu utilizarea optimă a energiei cinetice deja generată.

Pentru a evita perioadele în care motorul funcţionează la ralanti - la intersecţii sau în ambuteiaje -, BMW ActiveHybrid 5 este echipat și cu funcţia start-stop.


Electronica de propulsie de la BMW ActiveHybrid 5 este conectată la sistemul de navigaţie Professional, aflat în dotarea standard. Acesta permite analizarea în avans a situaţiilor de condus şi activarea componentelor transmisiei pentru un maxim de eficienţă. Noul BMW poate fi cumpărat și de români din prima parte a anului viitor.

×
Subiecte în articol: BMW
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close