Antena 3 CNN Economic Auto De astăzi, ajungem mai repede la mare şi la munte. Victor Ponta a inaugurat Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi ultimul tronson de pe A2

De astăzi, ajungem mai repede la mare şi la munte. Victor Ponta a inaugurat Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi ultimul tronson de pe A2

De astăzi, ajungem mai repede la mare şi la munte. Victor Ponta a inaugurat Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi ultimul tronson de pe A2
19 Iul 2012   •   10:51

Astăzi se deschide autostrada Bucureşti-Ploieşti şi ultimul tronson de pe Autostrada Soarelui.

Incă nefinalizată în totalitate şi cu restricţii de viteză de maximum 100 de kilometri la oră, autostrada Bucureşti-Ploieşti scurtează timpul petrecut pe drum între cele două oraşe.

La inaugurarea celor două autostrăzi a participat premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

"Mă bucur că cine zicea că nu avem nevoie de autostrăzi în România a greşit", a declarat premierul României, la ceremonia de inaugurare a autostrăzii Bucureşti-Ploiesti.

Premierul i-a avertizat pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor că sunt responsabili pentru ca ieşirea spre Snagov a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti sã fie finalizată miercuri de către Euroconstruct.

Atenţionat de jurnalişti că tronsonul de autostradă este pus în circulaţie fără ca parcările şi alte facilităţi să fi fost terminate, premierul a apreciat că ar fi fost o greşeală ca punerea în circulaţie să fi fost amânată din acest motiv.

Victor Ponta, la inaugurarea Autostrăzii Soarelui


Tot de joi vom putea circula pe toata autostrada Soarelui. Cu restricţii de viteză, ce-i drept. Chiar şi aşa, un drum de la Bucureşti la Constanţa nu ar trebui să dureze mai mult de două ore. Iar drumul spre munte se va scurta cu aproape o jumătate de oră.

Şoferii care vor parcurge distanţa până la Ploieşti pe autostadă trebuie să se asigure însă că au suficient combustibil. Pe drum nu există nicio benzinărie iar la parcări se va mai lucra până anul viitor.

Chiar dacă nu este gata, autostrada scurtează semnificativ timpul parcurs între cele două oraşe, cu aproape jumătate de oră.

Cei 55 de kilometri ai  Autostrăzii Bucureşti Ploiesti au costat aproape 400 de milioane de euro.

Lucrările ar fi trebuit sa fie gata încă din 2010. Pentru întârzieri, constructorii au platit penalizari de peste 3 milioane de euro.


 





×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close