Antena 3 CNN Economic Auto Taxa auto a fost adoptată! Dacă nu aţi plătit încă taxa de poluare o veţi plăti la prima vânzare a maşinii!

Taxa auto a fost adoptată! Dacă nu aţi plătit încă taxa de poluare o veţi plăti la prima vânzare a maşinii!

Taxa auto a fost adoptată! Dacă nu aţi plătit încă taxa de poluare o veţi plăti la prima vânzare a maşinii!
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Dec 2011   •   08:44
Camera Deputaţilor a adoptat noua taxă de poluare auto. Asta înseamnă că românii care cumpără o maşină pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă o vor achita cu ocazia primei vânzări.

"Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, a fost aprobat de Camera Deputaţilor în şedinţa de joi şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României", se arată într-un comunicat al ministerului.

CITEŞTE COMUNICATUL EMIS DE MINISTERUL MEDIULUI

Potrivit actului normativ, taxa de poluare va fi redusă cu până la 25 la sută faţă de variantele anterioare. Cei care au plătit-o în vechea formă pot cere rambursarea diferenţei.

Noua lege încearcă să aplice principiul "poluatorul plăteşte". Astfel, noua taxă de poluare "va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă".

"Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare această lege", se mai arată în comunicatul emis de Ministerul Mediului.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close