Antena 3 CNN Economic Biz News Aceste două foi A4 valorează MILIARDE de euro. Datorită lor s-a apreciat atât de mult leul nostru

Aceste două foi A4 valorează MILIARDE de euro. Datorită lor s-a apreciat atât de mult leul nostru

Aceste două foi A4 valorează MILIARDE de euro. Datorită lor s-a apreciat atât de mult leul nostru
de O.P.    |    17 Ian 2013   •   11:36

Anunţul-surprinză al gigantului financiar american JP Morgan de a include titlurile în lei emise de statul român într-un indice al pieţelor emergente, după o decizie similară de la sfârşitul anului trecut a britanicilor de la Barclays, va creşte vizibilitatea României pe pieţele externe şi interesul investitorilor, dar creează şi anumite vulnerabilităţi.






Primul efect al acestei decizii a fost aprecierea leului la Bucureşti cu 1,2% într-o singură zi, cursul coborând pe palierul de 4,33 lei/euro de la 4,38 lei, ajungând la minimul ultimului an.

Leul a câştigat peste patru procente în faţa euro în ultima lună şi jumătate pe fondul sentimentului pozitiv al străinilor, care au cumpărat un volum important de titluri de stat la licitaţiile din decembrie şi ianuarie.

Şeful Trezoreriei spune că această mişcare va permite Finanţelor să stabilizeze baza de investitori şi să evite speculatorii Investitorii trebuie să cumpere titluri de stat în lei de câteva miliarde de euro, scrie Mediafax.ro.




×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close