Antena 3 CNN Economic Companii Apple a stabilit un nou record: Valoarea de piaţă a companiei a urcat la peste 620 miliarde dolari

Apple a stabilit un nou record: Valoarea de piaţă a companiei a urcat la peste 620 miliarde dolari

Apple a stabilit un nou record: Valoarea de piaţă a companiei a urcat la peste 620 miliarde dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Aug 2012   •   10:28

Corporaţia Apple a stabilit un nou record pentru valoarea de piaţă a unei companii americane, urcând la 623,5 miliarde de dolari, uşor peste maximul atins de Microsoft în 1999, în "epoca de aur" a companiilor IT.

Potrivit Bloomberg, acţiunile Apple au crescut luni la New York cu 2,6%, închizând la 665,15 dolari, preţ care presupune o valoare de piaţă de 623,5 miliarde de dolari.

Recordul anterior pentru capitalizarea unei companii americane a fost stabilit de Microsoft pe 27 decembrie 1999, când producătorul Windows valora 616,3 miliarde de dolari la închidere.

Surse apropiate companiei au declarat, recent, că Apple va lansa pe 12 septembrie următorul model iPhone, cu un design complet nou.

Telefoanele iPhone generează aproximativ 70% din profitul Apple, potrivit analistului Tony Sacconaghi de la Sanford C. Bernstein. Acţiunile companiei au crescut în medie cu 11% în perioadele de două luni care au precedat lansările de noi modele iPhone în ultimii cinci ani, a adăugat el.


Conform spuselor analistului Gene Munster de la Piper Jaffray, noul iPhone va avea un ecran mai mare şi va fi mai subţire, precum şi compatibilitate cu reţelele de telecomunicaţii LTE, cu viteze mai mari de transfer al datelor.

×
Subiecte în articol: Apple record iphone
Parteneri
Român arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
x close