Antena 3 CNN Economic Biz News BNR nu știe ce impact bugetar are Legea salarizării

BNR nu știe ce impact bugetar are Legea salarizării

BNR nu știe ce impact bugetar are Legea salarizării
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iul 2017   •   20:17

Banca Naţională a României nu are încă o imagine clară cu privire la impactul pe care îl va avea Legea salarizării şi de aceea sunt necesare evaluări ca să vedem cum acţionează şi alţi factori, a declarat luni guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. 

"Specialiştii băncii naţionale analizează impactul Legii salarizării, dar comunicatul surprinde aceste aspecte în câteva paragrafe, subliniind faptul că mai degrabă suntem, pe de o parte, în faţa unui impact care va acţiona în sensul influenţării inflaţiei, iar pe de altă parte avem încă multe incertitudini. Deci, ca să facem în momentul actual o sumă a lor, o sumă algebrică, ca să spunem aşa, intrăm mai degrabă în zona incertitudinilor. Nu avem încă o claritate deplină asupra impactului. Mai trebuie să facem evaluări şi să vedem cum acţionează şi alţi factori", a spus Mugur Isărescu. 

Potrivit comunicatului BNR, cele mai recente evaluări reconfirmă perspectiva continuării creşterii ratei anuale a inflaţiei în viitorul apropiat, în condiţiile plasării ei pe o traiectorie uşor superioară celei evidenţiate de prognoza pe termen mediu publicată în Raportul asupra inflaţiei din mai 2017, inclusiv în cazul ratei anuale a inflaţiei de bază. 

Subiectul a fost comentat luni, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close